Šef policijskog sindikata dobio opomenu pred isključenje: U luksuznom bazenu pjevao o “teškom sindikalnom životu”

Šef policijskog sindikata dobio opomenu pred isključenje: U luksuznom bazenu pjevao o “teškom sindikalnom životu”

Predsjedništvo Sindikata policije Hrvatske odlučilo je izreći stegovnu mjeru opomene pred isključenje šefu sindikata Dubravku Jagiću nakon što se mrežama proširila privatna snimka na kojoj pjeva o svom poslu.

U petak je održan sastanak Predsjedništva Sindikata policije Hrvatske na kojem je odlučeno da će šefu izreći opomenu pred isključenje zbog neprimjerenog ponašanja na privatnoj snimci. Objavu policijskog sindikata koju potpisuje zamjenik predsjednika SPH-a Branko Koren prenosimo u cijelosti:

Na sastanku je jedna od tema bila okolnost oko privatne videosnimke koja je nastala za vrijeme korištenja godišnjeg odmora predsjednika Sindikata, kao šala koja nije trebala biti dijeljena niti objavljena, a koja se proširila putem aplikacija, javlja N1.

Predsjedništvo Sindikata utvrdilo je kako navedeno ne predstavlja stavove Sindikata. Ujedno, svjesno je i poslovnog ritma i obveza predsjednika Sindikata, koje mu ujedno donose velik stres, praktičnu nemogućnost odmora te neminovno posljedice po zdravlje.

Kako je ipak došlo do neželjenog ponašanja čelnika Sindikata, Predsjedništvo SPH odredilo je Predsjedniku stegovnu mjeru propisanu Statutom – opomenu pred isključenje.

Obzirom da će predsjednik Sindikata privremeno biti na bolovanju, do njegovog povratka mijenjat će ga zamjenik Branko Koren, a poslove vođenja ureda provodit će glavni tajnik Edin Sarajlić.

Također, po potrebi sve hitne odluke donosit će Izvršno predsjedništvo. Ujedno, Predsjedništvo planira provesti redovnu Izbornu skupštinu do kraja godine, ukoliko to dozvole epidemiološki uvjeti.

Vjerujemo kako je izricanje stegovne mjere pokazatelj kako je Sindikat policije Hrvatske, kao ozbiljna i ustrojena organizacija, svjestan i odgovornosti koju navedeno nosi svim sindikalnim djelatnicima i aktivistima, pa i samom čelniku sindikata.”

Podsjetimo, prije deset dana društvenim se mrežama i aplikacijama proširila snimka šefa Sindikata policije Dubravka Jagića koji na godišnjem odmoru u društvu prijatelja pjeva o “teškom sindikalnom životu” dok se istovremeno kupa u bazenu.

On je kratko za Jutarnji izjavio da je snimka nastala u bazenu kuće roditelja na vikendici te da u njoj nema ništa sporno.

Foto: Hina