Grbin uvjeren da će Kuščević otići prije ili kasnije: Završit će kao Barišić i Dalić

Grbin uvjeren da će Kuščević otići prije ili kasnije: Završit će kao Barišić i Dalić

Iako se spekuliralo da bi SDP mogao taktizirati i čekati posljednji tren za predaju zahtjeva za opozivom ministra uprave Lovre Kuščevića te time izazvati izvanrednu sjednicu Sabora, zahtjev će ipak biti predan sljedeći tjedan. U tom slučaju, rasprava se može održati i prije ustavne stanke 15. srpnja. Prenosi N1.

SDP-ov Peđa Grbin najavio je da će ministar Lovro Kuščević završiti isto kao i ministar Barišić i potpredsjednica Dalić, protiv kojih je SDP također skupljao potpise. Rekao je da su u razgovoru s drugim strankama, ali je dao naslutiti da ne računaju na SDSS i HNS.

“Trenutačno smo u fazi da moramo mijenjati tekst zbog novih saznanja da je ministar muljao s imovinom. Jučer poslije podne i danas tijekom jutra objavljene su informacije kako su ministar i supruga kupovali nekretnine, kako su te nekretnine kupili za 60 tisuća kuna kao pašnjake, a nakon toga su ih prenamijenili, sasvim slučajno dok je ministar bio načelnik općine u kojoj se nekretnine nalaze i danas te nekretnine vrijede 2,8 milijuna kuna”, pojasnio je Peđa Grbin novinarima u Saboru.

“Dakle, ministar je opisao kako se obogatiti do 44. Godine, a na ovom primjeru je pokazao kako 47 puta povećati vrijednost svoje imovine, a za to je potrebno samo jedno – da si načelnik, da mijenjaš prostorne planove i da unaprijed znaš što ćeš s prostorom u svojoj općini” rekao je Grbin.

Grbin je taj koji piše tekst opoziva, a kazao je da se trenutno razgovara i s drugim oporbenim strankama da ih podrže, prenosi Tportal.

“Svi u Hrvatskom saboru znaju što je ministar Kuščević radio i nema nikoga u Hrvatskoj u ovom trenutku tko nije svjestan kako se Kuščević obogatio do 44. godine i koliko je to pokvareno. Svatko u Hrvatskom saboru, ako ima imalo slobodne volje, podržat će nas u ovom zahtjevu. Kolege iz SDSS-a su, na žalost, jučer na sjednici Odbora za Ustav pokazali kakav je njihov odnos prema sukobu interesa jer su već drugi put i oni i kolege iz HNS-a odbili raspravu o sukobu interesa predsjednika Vlade Andreja Plenkovića”, rekao je Grbin.

“Mi smo tražili opoziv ministra Barišića, je li on danas ministar? Tražili smo opoziv potpredsjednice Vlade Dalić, je li ona danas potpredsjednica? Mi ćemo s inicijativama ići i dalje jer smatramo da je naša obaveza da reagiramo kada vidimo ovakvo ponašanje jednog visokog državnog dužnosnika, a vladajući preuzimaju svu odgovornost za svaki dan koji taj čovjek ostaje u fotelji”, poručio je SDP-ovac.

Grbin je najavio da će početkom sljedećeg tjedna predati zahtjev, a na predsjedniku Sabora je da odluči kada će se o opozivu Kuščevića raspravljati, ali će to biti moguće do početka ljetne stanke 15. srpnja.

Foto: Denis Cerić/Hina

Facebook Comments