Grčka policija otkrila što je bio znak raspoznavanja za Bad Blue Boyse: Otkrili su i još jedan jako važan detalj

Grčka policija otkrila što je bio znak raspoznavanja za Bad Blue Boyse: Otkrili su i još jedan jako važan detalj

Grčki mediji objavili su prve rezultate analiza mobitela, oduzetih od BBB-a koji su uhićeni nakon teških izgreda oko stadiona AEK-a prošlog tjedna.

Na screenshotu jednog od ekrana vidljiva je kompletna povijest pretraživanja u Google Maps aplikaciji, kao i cijela ruta kojom se njen vlasnik kretao – od stana u Ateni, sve do stanice u Irini. Portal SKAI navodi kako su BBB-ovci djelovali planski i prema uputama, dok istražitelji vjeruju kako bi završetak obrade mobilnih podataka mogao rasvijetliti tko je pozvao BBB-ovce i tko su organizatori napada.

Isti portal objavio je i nove snimke iz kojih je, tvrde, vidljivo da su BBB-ovci na lijevom ramenu nosili oznake za raspoznavanje tijekom tučnjave.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Miljenko Jergović: Vučić je u životu nešto malo pročitao, ali Plenković od srednje škole ništa nije pročitao

Također objavljuju i novu tezu koja bi mogla dodatno zakomplicirati istragu o identitetu ubojice 29-godišnjeg Grka Michalisa Katsourisa – on je smrtonosni ubod navodno dobio na mjestu koje nije pokriveno kamerama, “što su napadači znali”.

Portal Protothema također piše kako je i dalje u tijeku provjera video materijala, ali policija još nije uspjela doći do trenutka kobnog uboda.

Krug sumnjivaca sada se fokusira na osobu s tetovažom na vratu i rukama, kako bi se makar utvrdilo tko je Katsourisa tukao drugim predmetima. Policija se nada kako bi iz analize snimke mogli razlučiti odjeću koja bi dovela do identifikacije ubojice.

Konvoj motocikala

Objavljen je još jedan detalj u trenucima nakon sukoba – policijski službenici uočili su skupinu od pedesetak motocikala s po dvoje putnika. Grčki mediji imaju tezu da je dio BBB-ovaca možda pobjegao motociklima uz pomoć grčkih pomagača, iako je moguće da se radilo i o bijegu AEK-ovihnavijača.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Sramotna izjava grčkog novinara: Pobijedili smo na neonacističkom stadionu

“Oko 23.50 sati, po dolasku na stadion iz smjera Anthea, na udaljenosti od tridesetak metara od nas primijetili smo grupu od pedesetak motocikala, s po dva putnika. Čim su nas primijetili, brzo su okrenuli vozila i punom brzinom pobjegli prema ulici Halkidos”, kaže policijski službenik.

Danas bi trebali biti objavljeni i rezultati usporedne DNK analize optuženika i žrtve. No problem koji bi mogao nastati je, sumnja se, da su tragovi kompromitirani jer je ubodenom Katsourisu više ljudi priteklo u pomoć čime su potencijalno kontamirani i ugroženi tragovi. Od 105 osoba u zatvoru 98 je hrvatskih državljana koji su raspoređeni u 16 različitih zatvora po Grčkoj.

Foto: Hina