Sramotna izjava grčkog novinara: Pobijedili smo na neonacističkom stadionu

Sramotna izjava grčkog novinara: Pobijedili smo na neonacističkom stadionu

Ne smiruju se strasti nakon okršaja Dinama i AEK-a za plasman u play-off Lige prvaka. Velikim preokretom Grci su svladali Modre (2:1) na Maksimiru i napravili dobar posao pred uzvratni ogled u Ateni, no još će se neko vrijeme govoriti o njihovu slavlju pred Bad Blue Boysima.

Kada je Konstantinos Galanopoulos zabio pogodak za pobjedu u 90. minuti, skinuo je crni flor s rukava i okrenuo ga prema Boysima. Nažalost, nije bio jedini koji je provocirao navijače, slično je postupio i Petros Mantalos, koji se pak okrenuo prema Boysima i prstima formirao slovo M u spomen na ubijenog Michalisa.

Nažalost, u Ateni se dogodila tragedija u kojoj je izgubljen jedan ljudski život koji ništa ne može vratiti. Bol je ogromna, ali vrijedi podsjetiti da policija još uvijek traga za ubojicom nesretnog Michalisa.

Istragu su suzili na pet sumnjivih osoba, trojicu grčkih državljana, jednog Albanca i Hrvata, zbog čega su sve češće glasine da je Michalisov ubojica grčki državljanin, odnosno navijač AEK-a, javlja Dnevnik.

To su još uvijek neprovjerene informacije, za potvrdu treba pričekati službene izvore, no to ne sprječava grčkog novinara Georgea Tsakirisa s portala Gazzetta da Maksimir prozove “neonacističkim stadionom”, a Bad Blue Boyse “neonacistima”:

“Michalis, naš brate, zabavljaj se gore s Anestisom, Alexeyem i ostalim dečkima, AEK je pobijedio na neonacističkom stadionu i Kostas Galanopolus je slavio ispred njihovih ljudi za tebe, s visoko podignutom crnom trakom s kojom je obrisao svoje lice”, piše u članku pa nastavlja:

“Toliko nam je trebala ova pobjeda, pogodak u ovom dijelu utakmice, ova Kostasova proslava pred neonacistima u Zagrebu! Michalis, slavi, naš brate, isprike za ovo što se događa dolje, za ove koji ne poštuju uspomenu na tebe, koji okreću leđa naci-Hrvatima i Grcima, Dinamu i Panathinaikosu.”

Za sve ovo možemo reći samo jedno – sramota!

Foto: Hina