Grmoja burno reagirao na Beljaka: On se osvećuje Mostu jer smo prvi reagirali na njegov tvit o udbaškim ubojstvima

Grmoja burno reagirao na Beljaka: On se osvećuje Mostu jer smo prvi reagirali na njegov tvit o udbaškim ubojstvima

Nakon što je čelnik HSS-a Krešo Beljak u našem Dnevniku pokušao relativizirati svoju izjavu o razgovorima o koaliciji s Mostom rekavši da je to bio razgovorčić u hodniku, ali bez otkrivanja s kim je razgovarao, za komentar smo pitali političkog tajnika Mosta Nikolu Grmoju.

“Nije bilo ničega, jer se ni Krešo Beljak nije dogovorio sam sa sobom o čemu se tu radi. Priča da je nabačena ideja na hodniku, Kome? Kada? Na koji način, prođeš u hodniku i kažeš mogli bi svi protiv HDZ-a?” ironično je komentirao Grmoja, za N1 televiziju.

“Ovdje se radi o jednom klasičnom spinu i specijalnom ratu protiv Mosta, ne znam je li svjestan da je napravio štetu i svojoj koaliciji dok pokušava napraviti štetu Mostu?”, zapitao se.

Grmoja je pak uvjeren da Beljak sve ovo radi jer se želi osvetiti Mostu čiji su članovi prvi reagirali na njegov tvit da je trebalo biti više udbaških ubojstava.

Kaže da se nikakav razgovor između njega i Kreše Beljaka ili bilo koga iz Mosta nije dogodio. Prisjetio se da je Krešo Beljak ispred Westina pred HDZ-ovcima pričao o udruživanju protiv njih, ali to nije bila nikakva ponuda Mostu, niti je netko to doživio s podsmjehom.

“Očito ima svoje konstrukcije u glavi. Jedna potpuno čudna situacija. Nitko iz HSS-a, SDP-a nije Mostu došao s bilo kakvom ponudom niti nam u saborskom hodniku nabacio tu ideju. Da nam je bilo tko iz HDZ-a ili SDP-a nabacio ideju da Most ide s njima na izbore to bismo odbacili.”

Podsjetio je da su na sve izbore izašli samostalno, ali na pitanje zašto sada pregovaraju s Miroslavom Škorom kaže da su posebne okolnosti i da Miroslav Škoro nije HDZ. Razmišljaju o samostalnom izlasku ili o  izlasku u širem savezu jer će, kaže, ovo biti neregularni izbori.

“Program, ciljevi i ljudi su nešto što nam je bitno kod odluke o ulasku u savez s nekim. Razgovaramo s gospodinom Škorom i ako se dogovorimo oko zajedničkih točki programa postoji mogućnost zajedničkog nastupa.”

Na pitanje bi li u nekim okolnostima i treći put s HDZ-om kaže: “Ja mislim da je o suradnji HDZ-a i Mosta sve rekao Gordan Jandroković kada je rekao sa svima možemo jedino s Mostom ne možemo. U prizmi te izjave vidim i ovaj specijalni rat i dezinformacije i spinove koji dolaze sa svih strana protiv Mosta nezavisnih lista”, zaključuje Grmoja.

Foto: Admir Buljubašić/Hina

Facebook Comments