Grmoja je uvjeren da je “plenkizam” u Hrvatskoj gotov: Možda Marić odlazi jer se i sam našao na udaru DORH-a?

Grmoja je uvjeren da je “plenkizam” u Hrvatskoj gotov: Možda Marić odlazi jer se i sam našao na udaru DORH-a?

Nakon neočekivane ostavke ministra financija Zdravka Marića u utorak navečer uslijedile su prve oporbene reakcije, u kojima se premijeru Andreju Plenkoviću poručuje da je vrijeme za nove parlamentarne izbore. Politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović na twitteru je poručila da “zadnji put kad je Marić dao ostavku, gazda mu je pobjegao iz zemlje, a tvrtka propala”.

Kada ode najpopularniji ministar u Vladi, to znači da je Vlada pala, samo Plenković ne želi priznati. Dosta agonije, idemo na izbore, kaže Ahmetović. Potpredsjednik Mosta Nikola Grmoja na facebooku je komentirao da “bježi prvi časnik s Plenkovićeva Titanika izbušenog korupcijom, aferama i inflacijom”, javlja Večernji list.

Ako nisu zdravstveni razlozi, a nadam se da nisu, postoje samo dvije opcije. Ili se sam našao na udaru DORH-a, a bio je akter mnogih afera koje se doduše nisu lijepile na njega, ili bježi iz Vlade svjestan kakav nam gospodarski armagedon dolazi, kaže Grmoja. “Uglavnom, sad je i zadnjem ‘plenkistu’ u Hrvatskoj jasno, Andrej Plenković je prošlost. Vrijeme je za nove izbore”, ističe Grmoja.