GDJE MARIĆ IDE: Je li za njega veće rezervirano mjesto na čelu moćnog Adrisa?

GDJE MARIĆ IDE: Je li za njega veće rezervirano mjesto na čelu moćnog Adrisa?

Zdravko Marić, jedan od najdugovječnijih ministara u Vladi Andreja Plenkovića, koji je u resor financija došao još 2016., odlazi iz Banskih dvora na vlastitu inicijativu, potvrđeno nam je neslužbeno u HDZ-u, a naslijedit će ga Marko Primorac, profesor s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i bivši savjetnik za ekonomiju nekadašnje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

O tome je već obavijestio premijera, ali razlozi odlaska još nisu poznati ni samim članovima Vlade.

Premijera Andreja Plenkovića o svome je odlasku obavijestio još prije nekoliko tjedana, odnosno nije riječ o nekoj iznenadnoj odluci, a navodno ni njemu nije rekao gdje ide nakon što je šest godina bio ministar financija, a od toga i tri godine potpredsjednik Vlade. Ono što se sa sigurnošću zna, govori nam izvor iz HDZ-a, jest da će cijela mini rekonstrukcija sa zamjenom ministra nakon Marićeva odlaska biti gotova do 15. srpnja, kada kreće ljetna stanka u Hrvatskome saboru, javlja Jutarnji list.

Sutra će o tome premijer i Marić obavijestiti sve ministre na užem kabinetu, kao i stranačka tijela, iako najuže vodstvo HDZ-a već zna da Marić odlazi s dužnosti i da će ga zamijeniti Marko Primorac. Uži kabinet Vlade očekuje se u devet sati, a moguće je da će se već sutra održati i sastanak parlamentarne većine u 12 sati na kojem će se o tome obavijestiti i koalicijski partneri. Nakon sastanka koalicije, moguća je i konferencija za medije premijera Andreja Plenkovića.

Zanimljivo je da su mediji prije četiri godine pisali o tome da Zdravka Marića čeka mjesto u Adrisu , jednoj od najvećih hrvatskih kompanija koja se bavi turizmom, osiguranjem i prehrambenom industrijom.

Tada su pisali da bi Marić, koji je uprije ulaska u Vladu radio u Agrokoru kao izvršni direktor za strategiji i tržište kapirala, mogao biti i novi predsjednik Uprave Adris Grupe. Vidjet ćemo hoće i nakon četiri godine ipak završiti u Adrisu.

Foto: Hina