Grmoja podnio kaznenu prijavu protiv Kirina. “Nemoguće je da nije znao”

Grmoja podnio kaznenu prijavu protiv Kirina. “Nemoguće je da nije znao”

Nikola Grmoja, politički tajnik MOST-a došao je u Viroviticu podnijeti kaznenu prijavu skupa s Darkom Leškovićem, gradskim vijećnikom MOST-a u skupštini grada Virovitice.

“Danas ćemo pokušati po drugi puta, nadam se ovaj puta uspješno, podnijeti kaznenu prijavu protiv Ivice Kirina, gradonačelnika grada Virovitice, za kazneno djelo teške krađe zbog pronevjere u gradskom proračunu” rekao je Darko Lrešković, u društvu Nikole Grmoje.

Nikola Grmoja rekao je da je došao dati podršku MOST-ovom vijećniku. “Jedini je hrabar otvarati ovdje prava pitanja, razotkrivati ovu aferu i ovaj tragični slučaj koji se dogodio u gradu Virovitici.”

MOST će uvijek biti uz takve ljude koji se bore za transparentnost koja je jedini način da se obračunamo s korupcijom” rekao je Grmoja prije nego što su krenuli podnijeti kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Kirina.

Prijavu je zaprimila službenica koja je rekla da će istu proslijediti USKOK-u, s obzirom na to da se radi o gradonačelniku te je prema tome slučaj u nadležnosti USKOK-a.

Svoju prijavu protiv gradonačelnika Virovitice argumentirali su rekavši da “je jednostavno nemoguće da u takvom dugom periodu nestaje novac iz gradskog proračuna a da onaj koji je zato odgovoran nema nikakva saznanja” o tome.

Darko Lešković je već pokušao predati prijavu protiv gradonačelnika Kirina za isto kazneno djelo, ali neuspješno, zato što su ga uputili izravno na USKOK.

“Očito je bilo potrebno izvršiti određeni pritisak” zaključio je Grmoja.

Foto: Admir Buljubašić/Hina