Gubitak snage i umor: Pernar opisao kako se osjeća nakon što je obolio od malarije

Gubitak snage i umor: Pernar opisao kako se osjeća nakon što je obolio od malarije

Bivši zastupnik Ivan Pernar obolio je od malarije u Zambiji. U današnjoj objavi opisao je kako se liječi i kako se osjeća.

“Što se tiče malarije, ozdravljenje je došlo u roku 48 sati baš kao što je i onaj mladi farmaceut u ljekarni rekao.

Međutim, što se događa, taj parazit uništava eritrocite i izaziva anemiju. Tako da ako malo dulje ili brže hodate ili pak nosite nešto teže, osjetite slabost i gubitak snage pa morate stati.

Također mokraća vam je crvena ko sok od crvene naranče, upravo zbog tih eritrocita koji su raspadnuti. Zato treba proći još malo vremena dok se ne oporavite iako ste se samih parazita riješili”, istaknuo je Pernar koji je komentirao i današnje suđenje optuženim Hrvatima.

“Hrvatskoj je dozvoljeno snimanje suđenja i uživo izvještavanje sa suda. U Zambiji nije ni jedno ni drugo. Tek kad ročište završi može se prenositi što je bilo. Takva su pravila. Svi Hrvatski mediji koji uživo izvještavaju u Hrvatskoj su u prekršaju Zambijskog zakona, ali to dakako nije problem.

Međutim, zato jer sam vam prenosio što se zbiva, odvjetnici su usred suđenja prigovorili da ja prenosim što se zbiva u sudnici. Tako da više neću moći uživo davati informacije, nego tek po završetku ročišta”, istaknuo je Pernar.

Foto: Hina