Gubitnik se povlači: Boris Miletić definitivno odlazi s čela IDS-a

Gubitnik se povlači: Boris Miletić definitivno odlazi s čela IDS-a

Boris Miletić neće više biti predsjednik IDS-a – njegova je to odluka sa sjednice Predsjedništva IDS-a od večeras, nakon izbornog poraza u Puli i općenito lošeg rezultata IDS-a u Istri. Miletić formalno ostaje predsjednik stranke do 15. rujna, kad će se održati novi redovni unutarstranački izbori, no objavio je da se više neće kandidirati za šefa stranke.

Tom objavom pred stranačkim kolegama izbjegao je da mu se glasa o smjeni, nakon što je u izbornoj noći stavio mandat na raspolaganje, javlja Novi list.

U priopćenju iz IDS-a navodi se kako je Predsjedništvo zaključilo kako je rezultat izbora bio ispod očekivanja i mogućnosti IDS-a, mada je stranka u Istri i dalje dvostruko jača od prvog sljedećeg konkurenta, SDP-a. IDS je pokazao da se zna mijenjati i do novih izbora definirat će se nove politike i pravci razvoja Istre, navode IDS-ovci.

– Kao svaki odgovoran lider, preuzimam odgovornost za rezultat. Nismo ostvarili ono što smo očekivali. Osobno, kao župan posvetit ću se razvoju Istre i provođenju novih politika IDS-a, rekao je u izjavi Boris Miletić.
Do 15. rujna održat će se ne samo novi izbori za vodstvo stranke, nego prije toga i unutarstranački izbori u svim podružnicama.

Foto: Hina