Hasanbegović otkrio vezanu trgovinu Milanovića i Plenkovića: Ti meni predsjednika Vrhovnog suda, ja tebi pet ili šest veleposlanika

Hasanbegović otkrio vezanu trgovinu Milanovića i Plenkovića: Ti meni predsjednika Vrhovnog suda, ja tebi pet ili šest veleposlanika

Zastupnik Domovinskog pokreta Zlatko Hasanbegović u N1 Studiju uživo rekao je da je ravnodušan prema odnosima unutar HDZ-a. Komentirao je lokalne izbore i zbor predsjednika Vrhovnog suda.

“Što sam mislio o odnosima u HDZ-u i načinu vođenja stranke, rekao sam 2017. kad sam izašao iz HDZ-a, i tu je kraj mog interesa za te procese”, rekao je Zlatko Hasanbegović i dodao:

“G. Ivan Penava je neovisni kandidat na izborima za gradonačelnika Vukovara, ima potporu Domovinskog pokreta. On je autentičan kandidat i to će potvrditi pobjedom na izborima.”

Škoro autentičan kandidat

Hasanbegović je komentirao i izjavu Ivice Lovrića koji je za N1 rekao da je Miroslav Škoro neozbiljan kandidat, među ostalim i zato što ne zna broj vrtića u Zagrebu.

“To je dosjetka Ivice Lovrića. On se osvrnuo na sve kandidate. Imamo floskulu o tzv. upravljačkom iskustvu vođenja velikih sustava kao glavnog kriterija za kandidaturu. Mogu samo podsjetiti na činjenicu, ako je to mjerilo vrijednosti, podsjetio bih da kad je Milan Bandić postao prvi put gradonačelnik, nije imao nikakvo upravljačko iskustvo osim iz općinske organizacije SK Peščenica. Ovi izbori su personificirani u snažnim osobama, ovo nije izbor za prvog komunalnog redara. Gradonačelnik treba postati snažna politička ličnost s jakim moralnim autoritetom i u tom smislu je Škoro autentičan kandidat i ono što treba gradu”, ustvrdio je Hasanbegović.

Ističe da Miroslav Škoro nije potvrdio svoju kandidaturu na dan pogreba Milana Bandića, već kasnije i da su to dvije nepovezane stvari.

“Smrću Bandića završena je jedna politička epoha. Sad imamo novu političku situaciju. Kad se demistificiraju priče o sloganima, to su postale glavne teme jer pokazuju temeljni problem politike koja je lišena sadržaja. Raspravlja se o trivijalnostima jer su medijski prostor zauzeli tzv. analitičari, komunikolozi koji komentiraju periferne stvari. Ako govorimo o plagiranju, jedna politička opcija je plagirala ime političke opcije Podemos iz Španjolske – Možemo. Kad bih se želio baviti trivijalijama, onda bismo 10 dana raspravljali je li Podemos u Španjolskoj zaštitio ime i je li g. Tomašević tražio dozvolu”, dodaje.

Izbor predsjednika Vrhovnog suda

Komentirajući izbor predsjednika Vrhovnog suda rekao:

“Nema prijepora između Pantovčaka i Banskih dvora jer sukladno Ustavu i Zakonu ni na koji način ne sudjeluju u izboru predsjednika Vrhovnog suda. Ovdje imamo najobičnije mužjačko nadmetanje i jeftini vodvilj. Ovo se može riješiti samo na jedan način. Osoba koja se nije javila na javni poziv ne može postati predsjednikom Vrhovnog suda i neće postati. Imamo prvorazredno licemjerje. Peđa Grbin poziva oporbu kao predsjednička frakcija u Saboru. Moramo se držati zakona i scenarij je sljedeći – raspisat će se novi javni poziv, na koji će se javiti njegova kandidatkinja, a taj javni poziv je farsa. Ako neće djelovati sukladno zaknu, on se neće ni izabrati.”

Rekao je da Zlata Đurđević njemu nije prihvatljiva:

“Siguran sam da je gđa Đurđević prihvatljiva i Plenkoviću i HDZ-u. U pozadini se sad događa druga trgovina. Milanović će se vratiti na proceduru kad se dovrši trgovina s veleposlaničkim mjestima – vi meni predsjednika Vrhvnog suda, ja vama pet ili šest veleposlaničkih mjesta. Siguran sam da postoji konsenzus. Đurđević je sjajan kandidat, no nju ne kvalificira za to mjesto ni njena karijera ni struka. Ako postane predsjednica, njene dvije ključne kvalifikacije bit će činjenica da se oborila na odluku Vrhovnog suda po kojoj su Njemačkoj izručeni čelnici jugoslavenskih komunističkih tajnih službi i druga činjenica, da se ideološkim argumentima oborila na presudu Visokog prekršajnog suda u slučaju Marka Perkovića Thompsona i pozdrava ZDS. Nije mi prihvatljiva.”

Foto: Hina