HDZ i dalje srčano brani kontroverznog Turudića i poručuje Milanoviću: Želimo odgovore na ovih osam pitanja

HDZ i dalje srčano brani kontroverznog Turudića i poručuje Milanoviću: Želimo odgovore na ovih osam pitanja

HDZ i dalje bezrezervno brani kontroverznog suca Ivana Turudića. Tvrde da je riječ o dvostrukim kriterijima i pokušavaju cijeli ovaj prijepor svesti na ideološku borbu ističući da Milanović ne može oprostiti Turudiću zato što je izručio Perkovića i Mustaća. HDZ-ovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“KAKO TO? 8️⃣ pitanja na koja Zoran „Lex Perković“ Milanović (i njegovi mališani) nemaju odgovor. Očito se kod Turudića radi o nečemu sasvim drugom …

1️⃣ Kako to da je Turudić prošao sigurnosnu provjeru #SOA 2014. – upravo u Milanovićevu premijerskom mandatu?

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Severina izvrijeđala molitelje: Bila je vulgarna

2️⃣ Ako su interni dokumenti SOA-e iz 2015. – kojima Milanović sad selektivno i protuzakonito barata – „dokaz da Turudić iz sigurnosnih razloga ne smije biti čak ni sudac“, kako to da je i 2019. taj isti Turudić prošao SOA-inu provjeru? To znači da ta ista SOA temeljem vlastitih saznanja iz 2015. NIJE utvrdila ništa sigurnosno spornog.

3️⃣ Ako Milanović „već 8 godina ima saznanja za Turudićev kontakt s Mamićem“ – te ako je taj kontakt sporan – kako to da dosad nije zatražio da ga se makne s dužnosti? Turudić je cijelo to vrijeme bio sudac – koji je, među ostalim, donio i presudu protiv Ive Sanadera.

4️⃣ Kad već Milanović priznaje da je znao da se Turudić sastaje s Mamićem, kako to da ministar pravosuđa Orsat Miljenić, danas šef Ureda PRH, nije pokrenuo stegovni postupak protiv Turudića? Imao je ovlasti to predložiti DSV-u.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: ROBERT KNJAZ O VJERI I BOGU: Televizijska zvijezda otkrila zašto ide na misu i je li “svetac”

5️⃣ Ako Milanović misli da je Turudić pomogao Mamiću, kako to da bivši šef SOA-e Dragan Lozančić, danas savjetnik toga istog Milanovića, nije poduzeo radnje protiv Turudića?

6️⃣ Ako je Turudićevo druženje s Mamićem otprije 10 godina SADA sigurnosna zapreka, kako to da Milanovićevo druženje s Draganom Kovačevićem – koji je bio pod mjerama nadzora – također nije sigurnosna zapreka? A intenzivno je pohađao njegov klub u vrijeme “lockdowna”…

7️⃣ Kako to da Milanović – makar poslije 10 godina – nije ovako reagirao u slučaju ondašnjeg ravnatelja policije Vlade Dominića, koji je s Mamićem imao puno intenzivnije kontakte? Ako je znao za Turudića, morao je znati i za Dominića. A postavio ga je za ravnatelja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Glas naroda pokopao kontroverznog Ivana Turudića: Potpuno je ovisan o HDZ-u, loš je sudac, štiti će Plenkovića i stranku, druži se sa sumnjivim tipovima

8️⃣ Kako to da oporba ne traži da se deklasificiraju podaci SOA-e o Milanoviću, pa da javnost vidi koliko je puta sam upao u tajne mjere? I to ne samo u Aferi Janaf i ne samo dok se družio s D. Kovačevićem, USKOK-ovim optuženikom za teška djela korupcije.

Dakle, kad se podvuče crta, očito se kod Turudića radi o nečemu drugom. Rigidna ljevica, MOST-ovi provokatori, njihov idol Milanović i čitava Grupacija “Lex Perković” strahuju od neovisnog pravosuđa. Nema više nedodirljivih kao u SDP-ovu mandatu. A ne mogu Turudiću ni oprostiti to što je izručio Njemačkoj Perkovića i Mustača”, ističe HDZ.

Foto: Hina