HDZ je ovaj put u pravu: Bernardić je vozio ozbiljno pijan i neukusno je da komentira “slučaj Žalac”

HDZ je ovaj put u pravu: Bernardić je vozio ozbiljno pijan i neukusno je da komentira “slučaj Žalac”

Nakon što je u nedjelju predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao da bi ministrica Žalac trebala podnijeti ostavku jer je vozila bez valjane vozačke dozvole, iz HDZ-a su ocijenili da je riječ o licemjerstvu te podsjetili Bernardića kako je „zaboravio“ da je u ožujku 2016. – kao član Predsjedništva SDP-a – uhvaćen u daleko težem nepoštivanju zakona – zatečen je za volanom vidno alkoholiziran, s čak 0,94 promila u krvi.

Pod naslovom “SDP – koji licemjeri! Bernardića za vožnju u pijanom stanju nagradili mjestom predsjednika!”, HDZ je na Facebooku istaknuo kako tada Bernardiću podnošenje ostavke nije padalo na pamet, pišu 24 sata.

Nesreća se može dogoditi svakom, to je jednostavno splet nesretnih okolnosti. No u slučaju ministrice Žalac riječ je o nepoštivanju zakona RH, i njezina bi ostavka bio moralan čin! – „pravednički“ je zagrmio Davor Bernardić. Pritom je ‘zaboravio’  da je u ožujku 2016. – kao član Predsjedništva SDP-a – uhvaćen u daleko težem nepoštivanju zakona od istekle vozačke dozvole: zatečen je za volanom vidno alkoholiziran, s čak 0,94 promila u krvi! Tada mu podnošenje ostavke nije padalo na pamet.”

Štoviše, ističe HDZ, “njegov mentor Zlatko Komadina onako je šeretski odbacio mogućnost da će to naštetiti SDP-u ‘”Neće, sutra je novi dan, naravno bez pića'”), a na pitanje hoće li Bernardića kazniti, odgovorio je – Ukorit ću ga”.

Na kraju je Bernardić čak i nagrađen – napredovao je do predsjednika SDP-a! I oni imaju obraza moralizirati!?, naveo je HDZ i objavio tadašnju objavu Bernardića na Facebooku u kojoj se javno ispričao što je vozio pijan.

 

Foto: Admir Buljubašić/Hina