HDZ je stvarno u panici: Čak se i Vladimir Šeks uključio u kampanju

HDZ je stvarno u panici: Čak se i Vladimir Šeks uključio u kampanju

Prvi put bez izbačenog Darka Milinovića započeo je jedan središnji skup HDZ-a u Gospiću i prvi put se nije tražilo mjesto više u sportskoj dvorani, iako su uzvanici pozdravljeni ovacijama. Prisutni su bili predsjednik stranke Andrej Plenković i njegovi najbliži suradnici: glavni tajnik i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, zatim Gabrijela Žalac, Oleg Butković, Tomislav Ćorić, Tomo Medved, Božidar Kalmeta, Mario Kapulica, te general Miljenko Filipović i veteran Vladimir Šeks.

ikada za HDZ nisu bili ovoliko važni jedni lokalni izbori. Podsjetimo, velebni stranački skup održan je pred nedjeljne izbore u kojima se biraju članovi Županijske skupštine Ličko-senjske županije. Atmosferu su domaćini zagrijavali domoljubnim pjesmama, pa je tako pred sami početak pušten pomalo zaboravljeni Đuka Čaić i njegova “Tvrda stina”. Premijer je ušao uz pratnju koračnice “Viva Croatia”, što je gledalište popratilo pljeskom. Na bini je stajala fotografija prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana kojemu je, kao i poginulim braniteljima, odana počast minutom šutnje, piše Jutarnji list.

Zatim je na binu izašao doajen Vladimir Šeks koji je u dvoranu donio dah devedesetih, svoj je govor započeo stihovima: Mislili su neki da nas neće biti, ni veselje svoje nisu znali kriti, ali grdno su se prevarili, jer mi smo još uvijek tu, postojani na braniku domovine i nitko nam to neće oduzeti.

– Ovaj HDZ je tamo gdje ga je želio vidjeti dr. Franjo Tuđman, to vam kaže Vladimir Šeks, a svi ostali mogu samo cmizdriti, jer nemaju snage, energije ni odlučnosti, a ni volje koju imaju oni koji su s Tuđmanom gradili HDZ i hrvatsku državu. Jučer je suverenost Hrvatske ovisila o Gospiću, ginuli su za nju najbolji lički sinovi, uspjeli su osigurati njenu opstojnost i zadužili Hrvatsku. Danas suverenost ovisi o uspjehu ove Vlade, o uspjehu Andreja Plenkovića koji na tuđmanovskim načelima vodi Hrvatsku, odlučnošću i razboritošću – poručio je Vladimir Šeks.

Onda je opet pjesnički poručio kako Hrvatsku nikada nismo i nećemo zatajiti jer “sokol nije ptica kukavica, vrabac ni grlica, sokol je HDZ i on čuva Liku od svih koji se kite njegovim perjem, te onim koji se s Likom misle igrati poručujem: ovo je Lika Ante Starčevića, bana Jelačića, Franje Tuđmana, ovo je Lika Vladimira Šeksa”.

Foto: Mladen Volarić/Hina