Zanimljiva medijska transakcija: RTL kupuje Pavićev Net.hr

Zanimljiva medijska transakcija: RTL kupuje Pavićev Net.hr

RTL Hrvatska započela je proces preuzimanja portala Net.hr od Telegram Media Grupe koja, uz zadržavanje postojećih portala Telegram, Telesport i Super 1, nastavlja s razvojem novih usluga i publikacija. Proces će biti finaliziran po ishođenju odobrenja nadležnih tijela.

“RTL Hrvatsku prepoznali smo kao najbolji odabir za sljedeću fazu razvoja Net.hr-a”, izjavio je direktor Miran Pavić. “Budućnost TMG-a apsolutno vidimo u kvalitetnom sadržaju, snažnom novinarstvu, inovativnoj tehnologiji i vrhunskoj produkciji za naše čitatelje, klijente i partnere”.

“Ukoliko nadležna tijela odobre transakciju, preuzimanje Net.hr savršeno će se uklopiti u našu strategiju sustavnog rasta korisnika naših digitalnih kanala. Sinergija televizijskog poslovanja i digitalnog portfolija, omogućit će da svakodnevno zabavljamo, informiramo i aktiviramo gledatelje i korisnike na vrhunski način”, izjavio je Henning Tewes, predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska.

Telegram Media Grupa osnovana je 2015. godine. S milijun i 500 tisuća jedinstvenih korisnika mjesečno jedna je od vodećih digitalnih izdavačkih kuća na tržištu, a osim Net.hr-a, u svom portfelju ima portale Telegram, Telesport i Super1, piše Telegram.hr.

Ninoslav Pavić je nedavno u Večernjem listu izjavio da se povukao  iz operativnog medijskog biznisa.

“Ako me netko baš nešto pita, kažem što mislim, inače ne. Volontiram. Telegram.hr i Net.hr vode moji sinovi”, rekao je Nino Pavić.

Foto: RTL