HDZ-ov kadar: Magdalena Dovečer prijavljena za još jednu prijevaru

HDZ-ov kadar: Magdalena Dovečer prijavljena za još jednu prijevaru

Voditeljica agencije HAMAG BICRO Magdalena Dovečer, koju Europsko tužiteljstvo sumnjiči za namještanje milijunskog natječaja rođaku, prijavljena je i za prijevaru “tešku” 118.000 kuna, potvrdila je PU zagrebačka za HRT.

-Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke 2021. dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Prijevara“ na štetu državne agencije.

Naime, sumnja se kako je 36-godišnjakinja od početka 2018. do srpnja 2021. lažnim prikazivanjem činjenica, temeljem izjave o ostvarivanju prava na naknadu troškova, ostvarivala pravo na naknadu troškova međumjesnog prijevoza iako je stanovala na području Zagreba. Tako je osumnjičena 36-godišnjakinja poslodavca oštetila za oko 118.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici kaznenu su prijavu dostavili Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, izvijestila je policija.

Podsjetimo, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor voditeljici Službe za koordinaciju HAMAG BICRA Magdaleni Dovečer i njezinu rođaku Tihomiru Pajiću, za čiji je grafički obrt namještala natječaj financiran iz fondova EU-a.

Dovečer je određen istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a Pajiću zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Ured europskog javnog tužitelja (EPPO), ne otkrivajući identitete osumnjičenika, prije je izvijestio da Dovečer sumnjiči za nezakonito pogodovanje, a Pajića za poticanje na nezakonito pogodovanje. Dovečer sumnjiče da je na Pajićevo traženje namještala natječaj ”Usluge grafičkog oblikovanja i izrade promotivnih materijala za projekt BOND”, procijenjene vrijednosti 848.000 kuna (113.000 eura), financiranog sredstvima EU-a.

Zagrebačka policija objavila je da je o tom slučaju Uredu europskog javnog tužitelja podnijela kaznenu prijavu protiv osumnjičenih za nezakonito pogodovanje u postupku javne nabave financirane sredstvima Europske unije.