Hrvat koji je pomogao šeiku da kupi Fortenovu: Čini mi se da mi pridajete preveliku ulogu

Hrvat koji je pomogao šeiku da kupi Fortenovu: Čini mi se da mi pridajete preveliku ulogu

Poduzetnik Miodrag Borojević stigao je u Zagreb i odmah po dolasku u zračnu luku stao pred novinare i odgovarao na pitanja o prodaji udjela Sberbanka u Fortenovi.

“Nisam pravni stručnjak, teško mi je to komentirati, mislim da ne bi bilo umjesno komentirati stvari. Struktura transakcije je da arapski investitor kupuje firmu d.o.o. u Moskvi koji je nositelj akcija kompanije u Amsterdamu. Oni tvrde da su oni za tu transakciju imali dozvole”, rekao je Borojević, dodavši da je njegova uloga bila konzultantska, javlja N1.

Upitan koliko je arapski investitor ozbiljan i služi li samo kao paravan za cijelu priču, Borojević je rekao da to ne može komentirati.

“S obzirom na to o kome pričamo, da je njegova ekselencija ozbiljan ulagač, čovjek je kupio brod za to koliko se govori da je sada investirao u Fortenovu, ja bih volio da je taj čovjek moj paravan, gdje bi mi bio kraj”, rekao je Borojević.

“Čini mi se da mi pridajete preveliku ulogu. Sberbank je ozbiljna institucija i ja ne mislim da bi gospodin Greg došao na to da mu treba jedan Borojević da sakrije nešto”, rekao je.

Foto: N1