Na šeikovu kupnju Fortenove reagirao Medved: Stečene su okolnosti za djelovanje Državnog odvjetništva

Na šeikovu kupnju Fortenove reagirao Medved: Stečene su okolnosti za djelovanje Državnog odvjetništva

Transakcija kojom je 43,4% udjela u bivšem Agrokoru od ruskog Sberbanka kupio Saif Alketbi, ulagač iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, i dalje je glavna tema u našim medijima. Budući da postoje sumnje da je proces kupnje proveden nezakonito i suprotno sankcijama nametnutim Rusiji, moguću odgovornost nekih sudionika u procesu komentirali su potpredsjednik Vlade Tomo Medved i ministar gospodarstva Davor Filipović, javlja HRT.

– Ova se prodaja odigrala se izvan EU-a, dogodila se u Rusiji i mi ne možemo utjecati na ono što se događa. Treba vidjeti je li to sve u skladu sa zakonom, jesu li se poštovale sankcije. Sačekajmo da Ministarstvo vanjskih poslova i Ministarstvo financija prikupe podatke i onda ćemo vidjeti kako ići dalje, rekao je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.

– Po službenoj dužnosti i nadležnosti državnog odvjetništva, a uvažavajući sve ono što vi i ja možemo vidjeti u javnom prostoru, mislim da su stečene okolnosti za postupanje po službenoj dužnosti, smatra potpredsjednik Vlade Tomo Medved.

Foto: Hina