General Glasnović nije siguran da je Bruna Esih u pravu: Netko je ipak kriv za raskol Neovisnih za Hrvatsku

General Glasnović nije siguran da je Bruna Esih u pravu: Netko je ipak kriv za raskol Neovisnih za Hrvatsku

Raskol u stranci Neovisni za Hrvatsku te tvrdnje predsjednice stranke Brune Esih da je za njega kriv Velimir Bujanec za portal Direktno je komentirao nezavisni saborski zastupnik Željko Glasnović.

“Jako sam ožalošćen da su se dogodile te frakcijske borbe unutar stranke Neovisni za Hrvatsku. Tamo imam prijatelja, kvalitetnih i produhovljenih domoljuba. Međutim, naglasio bih da sam ja neovisni kandidat, nisam član stranke, već tog kluba u Hrvatskom saboru”, rekao je Glasnović”.

Kako tvrdi Glasnović, ne može se sa sigurnošću reći je li Velimir Bujanec krivac za ovaj raskol te da sigurno postoje dvije strane priče.

“Očekuje se konsolidacija državotvornih snaga, to se mora dogoditi. Što će biti u budućnosti, ja ne znam. Nisam siguran koji su sljedeći potezi predsjednice i tajnika stranke, ali na vrijeme ću donijeti odluku koji trebam donijeti. Nisam siguran u točnost tvrdnji Brune Esih da je jedan od glavnih krivaca Velimir Bujanec. Morate imati potvrdu svih strana da je to tako. Međutim, mene ne zanimaju frakcijske borbe. Mi se moramo konsolidirati te donijeti kratkoročnu i dugoročnu strategiju da ovu državu pretvorimo u modernu i lustriranu zemlju koju vode nacionalno osviješteni ljudi, a ne lijevo i desno krilo UDBA-e”, zaključio je Glasnović.

Foto: Mladen Volarić/Hina