Zašto je portal H-Alter lažno optužio policiju da je migrantima pržila noge vrućim željeznim štapom?

Zašto je portal H-Alter lažno optužio policiju da je migrantima pržila noge vrućim željeznim štapom?

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) u utorak je odbacilo navode portala H-Alter koji je, među ostalim, objavio da je hrvatska policija “kažnjavala migrante” pržeći im noge vrućim željeznim štapom.

“Kako bi bilo koji navod bio službeno provjerljiv potrebno je raspolagati barem nekim informacijama, a iz novinarskog napisa oni nisu vidljivi”, priopćio je MUP. Dodaju da su u novinarskom članku sukladno navodima autorice izmijenjena imena sugovornika, sugovornik ne zna u koju je policijsku postaju navodno odveden, ne sjeća se detalja vezanih za izgled navodne postaje, a također nigdje u članku nije navedeno vrijeme kada se događaj navodno dogodio, javlja Večernji list.

“Takva vrsta izvještavanja može bit samo tendenciozna te stoga odlučno odbacujemo navode iz novinarskog članka koji ne sadrži nikakve dokaze za tvrdnje koje se u njemu iznose. I ovom ćemo prilikom naglasiti kako je primarna zadaća hrvatske policije zaštita granice Republike Hrvatske te zaštita njenih građana i imovine, a tu zadaću svakodnevno i ispunjava”, navode u MUP-u. Ističu da nisu zaprimili nikakvu službenu obavijest IOM-a o navodima koji se spominju u članku, kao i da se pridržavaju svih relevantnih europskih i nacionalnih propisa kada je riječ o zaštiti ljudskih prava.

Foto: Mladen Volarić/Hina

Facebook Comments