Potvrđena optužnica za malverzacije oko zbrinjavanja otpada: Hoće li korumpirani Bandić napokon biti osuđen?

Potvrđena optužnica za malverzacije oko zbrinjavanja otpada: Hoće li korumpirani Bandić napokon biti osuđen?

Optužno vijeće Županijskog suda potvrdilo je u srijedu optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i njegovih suradnika te poduzetnika Petra Pripuza iz afere Agram koja se odnosi na zbrinjavanje zagrebačkog otpada, prenosi Večernji list.

Optuženi su da su ostvarili korist zahvaljujući malverzacijama s hitnim zbrinjavanjem otpada s Jakuševca, koje je dodijeljeno Pripuzovoj tvrtki, iako, tvrdi USKOK, za to nije bilo potrebe, jer je postojala mogućnost zbrinjavanja tog smeća na drugi način.

Tu točku optužnice sud je nekoliko puta slao USKOK-u na doradu, a kojom su obuhvaćeni Milan Bandić, Petar Pripuz, Slobodan Ljubičić, Željko Horvat, Ivan Tolić, Ivan Markus, Filip Čulo i Miljenko Benko.

Prema USKOK-u posao s Pripuzom je plaćen dva milijuna kuna previše, no vještaci su ustvrdili da je posao koji su Pripuzove tvrtke obavile za Čistoću obavljen po tržišno prihvatljivim cijenama te da Čistoća u njemu nije oštećena.

Obrana je od početka tvrdila da tu nema kaznenog djela, a to je ponovio i Pripuzov odvjetnik Anto Nobilo.

– Iz obrazloženja optužnog vijeća vidljivo je da je optužnica potvrđena iz jednog jedinog razloga, a to je da je optužba našla neko uporište u vještačenju  koje obrana pobija i u toj situaciji optužno vijeće ne može ispitivati  ispravnost rezultata vještačenja i zbog toga se mora ići u glavnu raspravu. Pravno gledajući ta je odluka ispravna. Ali na glavnoj raspravi kako sada stojimo, držite me za riječ, ovo će završiti oslobađajućom presudom jer ovdje nema kaznenog djela – kazao je Nobilo.

Foto: Damir Senčar/Hina