Karlo Starčević traži zabranu petokrake: Sinovi komunističke buržoazije drže poluge moći

Karlo Starčević traži zabranu petokrake: Sinovi komunističke buržoazije drže poluge moći

Hrvatska stranka prava (HSP) u utorak je pozvala predstavnike vlasti da žurno donesu Zakon o zabrani i isticanju simbola totalitarnih režima – i nacističkih i komunističkih – u hrvatskom javnom prostoru, a u svjetlu rezolucije Europskog parlamenta o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe.

Na konferenciji za medije koju je otvorio Ivica Granić naglašeno je da je za razliku od Istanbulske konvencije i Marakeškog sporazuma, koji su bili dominantna tema u javnom prostoru, ova rezolucija prošla je nezapaženo, te da Hrvatska, kao odgovorna članica Europske unije, mora odmah započeti proces dekomunizacije društva, a prvi potez u tom smjeru mora biti donošenja Zakona o zabrani i isticanju simbola totalitarnih režima u javnom prostoru, stoji u priopćenju Hrvatske stranke prava.

Predsjednik HSP-a Karlo Starčević. se zapitao se kako je moguće da Republika Hrvatska još uvijek nema snage započeti taj proces.

“Mislim da je odgovor jasan, nažalost i sad poluge moći u Republici Hrvatskoj drže sinovi komunističke buržoazije, koji su ujedno i popljačkali zemlju. Lustraciju treba hitno provesti, makar i na bolesnoj razini, jer se ova pljačka narodnog bogatstva mora zaustaviti. Lustraciju ne smatram samo političkim pitanjem nego i gospodarskim. Nažalost, ova vladajuća garnitura kao i sve do sada su nas toliko zadužile da će i naši unuci otplaćivati te kredite”, rekao je Starčević.

Čelnici HSP-a zaključili su da će, u slučaju nečinjenja i nepostupanja po naputcima rezolucije, biti prisiljeni obratiti se Vijeću Europe i ostalim mjerodavnim europskim institucijama, zaključuju u HSP-u.

Foto: Mladen Volarić/Hina