Kovač tvrdi da nikada ne bi sjedio s Bandićem u loži: Kuje li planove sa Stierom

Kovač tvrdi da nikada ne bi sjedio s Bandićem u loži: Kuje li planove sa Stierom

HDZ-ov saborski zastupnik Miro Kovač izjavio je u petak kako očekuje ozbiljnost oko rokova za unutarstranačke izbore, koji su po Statutu predviđeni za proljeće. Kovač je novinarima u Saboru rekao kako je Statut HDZ-a Ustav stranke kojega se treba držati, te da ne dolaze u obzir nikakve manipulacije.

Na pitanje razmatra li kakvu suradnju s kolegom Davorom Ivom Stierom, kojega kao i njega mediji spominju kao kandidate za predsjednika HDZ-a, odgovorio je kako razgovara s mnogim stranačkim kolegama i kolegicama te će nastaviti s njima razgovarati za dobrobit HDZ-a i Hrvatske.

Za jučerašnji svečani koncert u HNK-u povodom početka hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a, na kojem je glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić sjedio kraj zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića protiv kojega je na snazi nekoliko optužnica, Kovač je kazao kako nije zadužen za protokol, nego se bavi politikom.

“Pitajte ljude koji su to organizirali. Ja ne bih tamo sjeo. Da sam ja o tome odlučivao drugačije bih postupio”, istaknuo je.

 

Foto: Dario Grzelj/Hina