Iznenađujuća izjava Karla Resslera: Cijenim Andreja Plenkovića, ali nema moju bjanko podršku

Iznenađujuća izjava Karla Resslera: Cijenim Andreja Plenkovića, ali nema moju bjanko podršku

Karlo Ressler, HDZ-ov europarlamentarac,  komentirao je predsjedanje Hrvatske Europskom unijom, predsjedničke izbore i nadolazeće unutarstranačke izbore u HDZ-u.

Na pitanje koji je njegov favorit na nadolazećim unutarstranačkim izborima, nije dao konkretan odgovor. “Sad ulazimo u te izbore, oni još nisu služeno raspisani. Ovo je proces u kojem ćemo puno razgovarati. Za mene je bitno da imamo jasan smjer stranke i koji će ljudi predstavljati svaku od ovih komponenata i da nastavimo s modernizacijom”, kazao je Ressler za N1.

Na ponovljeni upit i pitanje podržava li smjer u kojem Andrej Plenković vodi HDZ, odgovorio je: “U fazi smo kada nitko od kandidata neće imati a priori bjanko podršku od nikoga, razgovarat ćemo o svemu. Cijenim Andreja Plenkovića, sve što je napravio i za HDZ i za Hrvatsku”, pojasnio je Ressler.

O  porazu Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima rekao je: “Što se tiče predsjedničkih izbora, jasno je da postoji više uzroka, ne vjerujem ni u jednu teoriju koja bi izdvajala samo jedan uzrok. Izbori su bili poprilično personalizirani. Ovo je bila poruka birača, kao što je poruka bila i na europskim izborima. Moramo biti spremni naučiti lekciju i uzeti pouke.”

 

Osvrnuo se i na poruku birača, s obzirom na lošiji rezultat HDZ-a, kako na predsjedničkim, tako i na izborima za europski parlament.

“Čini mi se da HDZ vjeruje i u socijalnu i u tržišnu ekonomiju, u svakom od tih područja treba biti snažnija nego što je danas, da su nadolazeći unutarstranački izbori prilika da osnažimo svaku od tih komponenata. HDZ obuhvaća različite ljude”, naglasio je.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina