Prvi veliki intervju Škorine sestre Vesne Vučemilović: Upozorila je na najveći problem u Slavoniji

Prvi veliki intervju Škorine sestre Vesne Vučemilović: Upozorila je na najveći problem u Slavoniji

Domovinski pokret Miroslava Škore predstavio je svoj gospodarski izborni program, a jedna od glavnih Škorinih ekonomskih suradnika je njegova sestra Vesna Vučemilović, koja će biti prva na izbornoj listi Domovinskog pokreta u četvrtoj izbornoj jedinici.

O tome kako se odlučila ući u politiku i gospodarskom programu Domovinskog pokreta Vesna Vučemilović u RTL-u Danas razgovarala je s Borisom Miševićem.

“Razgovaramo, razmijenjujemo mišljenja, odrasle smo osobe i na kraju svaki donosi svoje odluke. Ponekad on mene možda malo nagovara, ponekad ja njega. Možda na početku, prošle godine u šestom mjesecu kad je kretao u tu političku priču, možda je on mene malo više nagovarao da se priključim i da mu pomognem, mada je ta pomoć bila u okvirima mojih znanja, iskustava i kompetencija, a nakon onog rezultata mislim da je bilo evidentno da mora nastaviti dalje jer je ljudima pružio nadu i nije ih nikako mogao ostaviti”, odgovorila je Vučemilović na pitanje tko je koga nagovorio na bavljenje politikom.

Vučemilović je prva na listi Domovinskog pokreta u četvrtoj izbornoj jedinici gdje je, kaže, najveći problem demografija.

“Slavonija je trenutno u jednom vrlo zahtjevnom gospodarskom stanju, osnovni problem je iseljavanje i to cijelih obitleji. Demografske mjere su kompleksno pitanje, naš program ima nekih sedam područja i svih tih sedam ima cilj podići konkurenstnost Hrvatske koja je trenutno na 62. mjestu, dok je na primjer Estonija 27. Cilj je osigurati jedan stabilan, održiv razvoj i zaustaviti negativne demografske trendove”, rekla je.

“Program u principu ima politike koje ćemo provoditi, smjernice i ciljeve. Izvedbeni planovi se moraju napraviti kad se napravi detaljna analiza stanja. Točno stanje ćemo imati iduće godine kad se radi novi popis stanovništva”, dodala je.

Vučemilović je rekla da će se odmah nakon izbora trebati raditi i rebalans: “Mi ćemo već ove godine trebati raditi rebalans, a tek onda proračun za iduću godinu”.

“Poslije izbora će trebati sjesti za stol, od toga se ne može pobjeći”

Miroslav Škoro rekao je da se vidi kao premijer, je li prenaglio?

“Ja vjerujem da možemo sastavljati Vladu, nije isključeno da ćemo biti samo manji koalicijski partner. Informacije koje dobivamo s terena daju nam pravo očekivati dobre rezultate”, odgovorila je Vučemilović.

Je li onda moguće da u Vladi vidimo brata i sestru? “Ja sam jedan od 14 kandidata, građani će 5. srpnja izaći na izbore i reći svoje. Ja ću možda ući, možda i neću, prvo mjesto na listi mi ne garantira ništa. Ali s druge strane moram reći da držim kako biti saborski zastupnik je najprije čast, a onda i odgovornost prema biračima koji su ukazali povjerenje. I ja na taj način pristupam toj kandidaturi”, kazala je.

Domovinski pokret napada i Restart koaliciju i HDZ, a može se dogoditi da će poslije morati s nekime koalirati.

“Koliko ja vidim, i Pokret se napada i s jedne i s druge strane. Ima tu i malo predizbornog folklora, budimo iskreni do kraja. Činjenica je da ćemo morati sjesti za stol sa svim opcijama koje su nam kompatibilne i hladne glave donijeti određene odluke. Poslije izbora se sigurno ne može pobjeći od toga”, rekla je Vučemilović.

Što joj je obitelj rekla na uključivanje u politiku?

“Kako tko, kćer je bila protiv. Inače, djeca već od 6. mjeseca prošle godine samo kažu ‘joj, opet si u kampanji’. Kćer je rekla ‘nemoj mama, morat ćeš na TV, radije budi s nama doma’. Sin je isto rekao da ću biti na TV-u, ali da idem na televiziju. Morat ćemo to pomiriti nekako”, rekla je na kraju Vučemilović.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina

Facebook Comments