Milanović ne cjepidlači s maskama i Stožerom: S pravom je između redaka kritizirao Plenkovića, Božinovića i Capaka

Milanović ne cjepidlači s maskama i Stožerom: S pravom je između redaka kritizirao Plenkovića, Božinovića i Capaka

Na zajedničkoj konferenciji za medije Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića, održanoj nakon što je Plenković predao 76 zastupničkih potpisa te dobio mandat za sastavljanje nove Vlade, Milanović se osvrnuo na obvezu nošenja maski na licu te ustvrdio kako bi se to pitanje trebalo zakonski regulirati.

“Ja bih volio da imamo jasnije i točnije stajalište Ustava, definirane ovlasti za donošenje mjera koje svakodnevno slušamo i rokove u kojima taj režim vrijedi”, rekao je Milanović i dodao kako bi Vlada, prema članku 17. Ustava, mogla na određeno vrijeme suspendirati ljudska prava u slučajevima prirodne nepogode, kao što je ova. “Nisam konkurencija Vladi i nikakve ovlasti za sebe ne tražim”, tvrdi, no smatra kako bi na način koji predlaže sve bilo znatno uređenije te kako bi takva odluka Vladi olakšala posao i učinila pravni režim čišćim, javlja Večernji list.

Milanović i Plenković nakon potresa u Zagrebu

Na ovu ga je temu potaknula situacija u prostoriji na Pantovčaku u kojoj se održavala konferencija za medije, točnije ljudi prisutni u prostoriji. Redom je naveo kako većina novinara ne nosi maske, baš kao ni njegovi i Plenkovićevi suradnici. U konačnici, spomenuo je kako ih ne nose ni njih dvojica. “Ovo je zatvoreni prostor i ni po čemu se ne razlikuje od onih prostora u kojima je prema Stožeru naloženo nositi maske”, rekao je i naglasio kako govori o pravnom redu i poretku. “Da, cjepidlačim, no imat ćemo čistu situaciju”, dodao je. Zaključno je rekao: “Stožer će davati izvršna naređenja, inače on nema smisla” te ponovio kako je njegova ideja dobronamjerna te da bi cjepidlakom smatrao i članove oporbe koji bi joj se protivili.

Foto: Damir Senčar/Hina