DAN POSLIJE: Vice Batarelo organizirao molitvu na Markovu trgu: Molili smo se za Plenkovića, zastupnike i ustavne suce

DAN POSLIJE: Vice Batarelo organizirao molitvu na Markovu trgu: Molili smo se za Plenkovića, zastupnike i ustavne suce

Ispred crkve svetog Marka na istoimenome trgu, unatoč novim mjerama nakon nedavne pucnjave, udruga Vigilare održala je prosvjedno okupljanje “Misa, procesija i krunica za zadovoljštinu Bogu”.

Unatoč novom sigurnosnom režimu na Markovu trgu, ispred crkve svetog Marka održano je okupljanje u organizaciji udruge Vigilare pod nazivom ”Misa, procesija i krunica za zadovoljštinu Bogu”, javlja Dnevnik.

Molili su za premijera, ustavne suce i saborske zastupnike te za, kako kažu, sve nepravedne zakone koje su donijeli. Predsjednik Udruge Vice Batarelo u razgovoru nam je objasnio kako su se uspjeli okupiti unatoč strogom sigurnosnom režimu. Tvrdi da su prosvjed još ranije prijavili te kako uopće nije riječ o prosvjedu već o misi.

“Imali smo svetu misu, procesiju, zadovoljština za javne grijehe, došli smo ovdje u dogovoru s policijom kao što ste vidjeli, to je bilo mirno, izmolili smo krunicu i otišli smo. Mislimo da je dobro donijeti malo svjetla. naročito nakon ovog mraka koji je jučer bio, slučajno se ovo jučer dogodilo, ali evo mi smo još prije najavili ovo”, istaknuo je.

A da je okupljanje prijavljeno ranije, prije pucnjave na Markovu trgu, potvrdio je za Novu TV i glasnogovornik Vlade Marko Milić.

“Mi smo temeljem novog privremenog sigurnosnog režima koji će sada vladati na Trgu svetog Marka predvidjeli mogućnost daljnjih javnih okupljanja uz naravno prethodnu najavu nadležnoj policijskoj postaji te uz adekvatne kontrole i pretrage od strane policijskih službenika nad sudionicima takvih javnih okupljanja upravo ovdje na kontrolnim točkama na prilaznim cestama”, zaključio je.

Foto: Facebook

Facebook Comments