Bad Blue Boysi objavili koliko su novca prikupili za obranu u Grčkoj

Bad Blue Boysi objavili koliko su novca prikupili za obranu u Grčkoj

Atena pod snažnim sigurnosnim mjerama iščekuje odgođeni meč AEK-a i Dinama i traga za ubojicom domaćeg navijača nakon prošlotjednih nereda. Grčki mediji javljaju da je uhićen Grk koji je predvodio nerede

Uoči utakmice Dinama I AEK-a, Grci uvjeravaju ništa neće prepustiti slučaju.

“Imali smo nekoliko sastanaka s policijom i mislim da će sve biti u redu. Imali smo jake kontrole oko stadiona za one koji nemaju karte, a možda pokušaju ući u stadion”, rekao je glasnogovornik AEK-a Anastasios Tsatalis.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Ministrica Brnjac voli skupe stvari: Ima torbu koja košta gotovo 600 eura

I oni s kartama strogo će se pregledavati, a ruksaci, torbe, transparenti i pirotehnika strogo su zabranjeni. Uz kartu će morati pokazati osobne dokumente.

Igrači Dinama jutros su odradili trening pa krenuli prema Ateni, javlja RTL.

“Očekujem isti tretman kakav je bio kada su oni bili ovdje, sve je prošlo bez problema i osjećali su se sigurni. Tako da očekujem isto i tamo. A od tribina, rekao sam, teško je procijeniti koliko će biti ekstremno , a da će biti vruće i napeto – sigurno će biti”, rekao je Igor Bišćan, trener Dinama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Jednog Bad Blue Boysa policija optužuje da je imao nož: On je u teškoj situaciji

Na tribinama će biti i Mihajlisova obitelj.

Dan uoči ponovljenog susreta – gotovo je razmještanje svih pritvorenih Hrvata u 21 zatvor.

“Mislim da će nama biti omogućena posjeta kao i svim drugim posjetiteljima, mi nismo odvjetnici u Grčkoj – već opunomoćenici”, rekao je Ivan Stanić, odvjetnik. Na pitanje je li netko od roditelja već izrazio želju, odgovorio: “Je, ali odluka će se (tek op.a) donijeti.”

Prije njih već u ponedjeljak u Atenu stiže premijer. S njim u delegaciji i ministri pravosuđa i vanjskih poslova.

“Nije realno da su svih stotinjak osumnjičenika jednako odgovorni za nerede, nanošenje fizičkih povreda ili uništavanje materijalne imovine”, rekao je još u četvrtak premijer Andrej Plenković.

Zatražio je da se, za one kod kojih se ne utvrdi odgovornost za to, što prije deportira u Hrvatsku.

Pitanje je kada. Odvjetnici vjeruju da je izglednije izvršenje kazne u Hrvatskoj nego suđenje.

“Pretpostavljam da će se dogoditi sastanci i da će se pričati o slučaju, a ono što je najvažnije je osobna sigurnost – tretman prema njima i postavljanje zahtjeva za pravično suđenje”, rekao je Stanić.

Bad Blue Boysi su 11. dan u grčkom zatvoru, a za to vrijeme u Zagrebu traje akcija prikupljanja sredstava kojima im se želi pomoći u pravnoj borbi. Donacije su se prikupljale i na prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka protiv AEK-a.

Navijači aktualnog prvaka hrvatske objavili su kako su prikupili ukupno 28 212,66 eura, 26 švicarskih franaka, 73 konvertibilne marke te 127,80 kuna, a sva sredstva će biti namijenjena za pravnu pomoć njihovim prijateljima u Grčkoj.

“Na utakmici Dinamo – AEK u plavim kutijama smo skupili 28 212,66 EUR, 26 CHF, 73 KM, 127,80 HRK donacija za našu braću zatvorenu u Grčkoj”, objavili su BBB-ovci.