Grad slučaj: Je li pokojni Palm prebacio šest milijuna kuna na račun sportskog društva u Virovitici?

Grad slučaj: Je li pokojni Palm prebacio šest milijuna kuna na račun sportskog društva u Virovitici?

Nakon što je gradonačelnik Virovitice poručio novinarima da istraže što se dogodilo s više milijuna kuna koji su nestali iz gradske blagajne, naši su novinari to i učinili. Kako neslužbeno doznajemo, netko je prebacio više milijuna kuna s računa Grada Virovitice na račun jednoga lokalnog sportskog društva. Zatražili smo potvrdu od Grada je li točno da su za slučaj nestanka, navodno 6 milijuna kuna, doznali od banke, na što su nam odgovorili:

“Možemo vam potvrditi da smo temeljem poziva iz Poslovne banke o prebacivanju sredstava s računa Grada Virovitice podnijeli kaznenu prijavu”.

Podsjećamo, Viroviticu je šokirala smrt mladog pročelnika koji je pronađen mrtav nakon što se počelo govoriti o nekoliko milijuna kuna nestalih iz gradske blagajne, pišu vijesti.hr.

Posljednji je put mladi pročelnik za financije Siniša Palm viđen u gradskim uredima u petak u prijepodnevnim satima. Prema informacijama koje iz Grada ne potvrđuju, bio je na sastanku s gradonačelnikom Virovitice Ivicom Kirinom i razgovor je, navodno, bio oštar. Nakon toga Palm odlazi iz ureda, majci s kojom živi kaže da mora nešto obaviti. Kako se do jutra nije vratio kući, majka je kontaktirala njegova prijatelja. Tri dana poslije Sinišino je tijelo pronađeno uz obalu Drave, na samoj granici s Mađarskom.

Predsjednica Gradskog vijeća Virovitice Lahorka Weiss iz redova HDZ-a sazvala je redovnu sjednicu Gradskog vijeća za 18. lipnja 2019. na kojoj bi se u prvom dijelu aktualnog sata razgovaralo o nestanku više milijuna kuna iz gradskog proračuna i tragičnoj smrti pročelnika Sinše Palma. Na taj način udovoljeno je prijedlogu sedmero oporbenih vijećnika iz redova SDP-a, HSS-a i Mosta, koji su tražili sazivanje hitne izvanredne sjednice o toj temi.

Lahorka Weiss navodi kako Poslovnik o radu Gradskog vijeća propisuje da je predsjednik dužan sazvati sjednicu na obrazloženi zahtjev najmanje trećine vijećnika, u roku od 15 dana od dana primitka zahtjeva, no i dodaje kako je u vrijeme zaprimanja zahtjeva oporbenih vijećnika postupak sazivanja sjednice već pokrenut.

Predsjednici klubova, prema njezinim riječima, imali bi tako priliku postavljati pitanja i iznositi mišljenja o toj temi bez ograničenog trajanja, a taj dio aktualnog sata prenositi i lokalne radio postaje.

 

Foto: Grad Virovitica