Ivan Vilibor Sinčić: Moramo se braniti kad mediji o nama iznose laži i konstrukcije

Ivan Vilibor Sinčić: Moramo se braniti kad mediji o nama iznose laži i konstrukcije

Živi zid nikad nije uživao naročite simpatije medija, a sada su svojim kritičkim plaćenim oglasom o novinarki Jutarnjeg lista Željki Godeč, koja je analizirala financije te stranke, još više izazvali njihov bijes. No, predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić ne žali zbog tog poteza i uvjeren je da nisu pretjerali.

– Ne, nismo u ovom slučaju pretjerali. Mi zapravo s većinom medija dobro surađujemo i ne sjećam se da je tu bilo nekih većih problema. Osim s Jutarnjim listom odnosno Hanza Medijom. Doduše, u ljeto 2016. su s HTV-a i RTL-a zvali Sinišu Gabrića i skandalozno ga predstavljali kao novog predsjednika Živog zida, iako on to nije bio, a mene pritom nisu ništa pitali. Primjer naše vrlo dobre suradnje s medijima je činjenica da su svi prenijeli, što sam ih zamolio, svjedočenja USKOK-u Alastaira Beveridgea iz konzultantske firme Agrokora, a temeljem naše kaznene prijave, ističe  predsjednik Živog Zida u intervjuu Novom listu.

Na pitanje novinara zašto je Živi zid tako oštro napao novinarku koja je propitivala njihove financije, Ivan Vilibor Sinčić je odgovorio da danas nema svetih krava.

-Kad netko uporno iznosi laži i konstrukcije, smatramo da ga treba prozvati, bio on političar, novinar ili bilo koji građanin. Jutarnji list godinama radi na nama sustavni linč. Pročitat ću vam kako su nas sve nazivali u tekstovima, od kojih je većinu napisala upravo Željka Godeč, hohštapleri, bezveznjaci, psihijatrijski slučajevi, luđaci, lutke na koncu, neobrazovani, praznoglavi ignoranti, potkapacitirani idioti, samodopadni, zatucani, robovlasnici, manipulatori, opasni za hrvatske institucije. Ovaj put, kad su stvarno pretjerali, mi smo reagirali samo s tri riječi – pišete lažne vijesti. I onda je krenula lavina na nas. Premda je to u vezi s nalazom Državne revizije o financiranju Živog zida konstrukcija. Ta je ista novinarka, recimo, napisala da je kolega Branimir Bunjac uzeo tri kredita. On ju je tužio, dokazao da je to laž i izgubio sud. Jer je sud uvažio njezinu obranu da mu je taj članak pomogao da postane poznat. Mi, dakle, nemamo medije, nemamo pravosuđe, imamo jedino društvene mreže. I koristit ćemo ih i branit ćemo se kako znamo i umijemo,rekao je predsjednik Živog zida.