Karolina Vidović Krišto: Povjerenstvo koristi ukrajinsku krizu kako bi spasilo ministra Marića

Karolina Vidović Krišto: Povjerenstvo koristi  ukrajinsku krizu kako bi spasilo ministra Marića

Karolina Vidović Krišto kritizirala odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa o ministru Mariću.

“Prošli tjedan je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odbacilo prijavu protiv ministra Zdravka Marića, a zbog njegova vozanja na jahti poduzetnika Blaža Pavičića.Povjerenstvo o sukobu interesa ne vidi ništa sporno što ministar prima dar koji je vrijedan kao pola njegovog godišnjeg prihoda.

Još zanimljivije je što povjerenstvo tvrdi da ministarstvo financija nema nikakove poveznice s poduzetnikom koji ima koncesijska odobrenja od carinske uprave – koja je pod izravnim nadzorom ministra financija, kao i činjenica da navedeni poduzetnik ima razgranato poslovanje po poreznim oazama.

Ovakovu tvrdnju mogu izreći samo pogubljeni ili zlonamjerni ljudi.Istu ovakovu bedastoću ustvrdio je i DORH u slučaju Gabrijele Žalac, ni njima plaćanje tri puta većeg iznosa za posao nije bio sporan.Doista, ono što vidi cijeli svijet i svaki normalni čovjek, institucije koje hrvatski građani plaćaju ne vide. Raznorazna povjerenstva, a imamo ih kao da smo Kina, ničemu ne služe.

Ona služe isključivo vladajućim moćnicima, a financiraju ih obespravljeni hrvatski građani – koji su obespravljeni upravo od tih institucija.Jasno treba utvrditi da osobe koje u ime pojedinih državnih institucija s apsurdnim konstatacijama svjesno vrijeđaju zdravi razum, kao s ovom odlukom o ministru Mariću, čine zlouporabu svojih ovlasti, te će morati zbog tih rabota kad-tad odgovarati.

Odluku o Mariću povjerenstvo je donijelo nakon 6 mjeseci od prijave, što je neprihvatljivo dugo, i to u situaciji kada mediji isključivo izvještavaju o ratu u Ukrajini. I ovdje vidimo manipulativnost u djelovanju državnih institucija, oni su čekali da javnost bude zaokupljena s drugim pitanjima kako bi donijeli ovakovu apsurdnu odluku.

Normalno funkcionirajuće institucije moraju se držati činjenica i zakona, i ne smiju sudjelovati u političkim manipulacijama. U protivnom, takovo djelovanje državnih institucija nanosi štetu pravnom poretku što, pak, proizvodi devastaciju društva i siromaštvo. Stoga poručujem Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa da će za ovu apsurdnu i lažnu odluku morati odgovarati”, zaključuje Karolina Vidović Krišto.

Foto: Hina