Nenad Bakić otkriva: Kako je “fantastično” otkriće Ivana Đikića ostalo nezapaženo

Nenad Bakić otkriva: Kako je “fantastično” otkriće Ivana Đikića ostalo nezapaženo

Nenad Bakić piše o uplašenoj znanstvenoj zajednici koja je dopustila da agresivci uz pomoć medija i globalnih organizacija potpuno određuju svjetske trendove pa tako i u slučaju ove pandemije. Njegovu objavu prenosimo cijelosti.

“U krizi je izronila na površinu jedna posebna vrsta znanstvenika, većina ih šuti, a većina njih jer se boji išta reći. Jedan agresivni antagonist u profesionalnoj okolini može znanstvenika lišiti grantova i napredovanja – radikalno mu ugroziti egzistenciju.Tako onda mali postotak od 5%-10% znanstvenika, uz podršku medija, politike i globalnih organizacija može potpuno odrediti agendu, pa onda i narativ.

No, nemojte misliti da znate slabije razmišljati od tih znanstvenika koji agresivno nastupaju jer su oni ‘educirani’. Recimo, njemački znanstvenik i hobi-epidemiolog Đikić kojeg u domovini nitko ništa ne pita, ali zato ima naročitu strast zastrašivati građane Hrvatske preko naših medija, je prije godinu i pol dana izumio novu granu medicine, ‘virusnu ortopediju’.

Naime našao je ‘ahilovu TETIVU’ i epidemija je trebala biti već davno gotova. Što je virus bez tetive?! Vjerujem da skoro svi koji ovo čitate imate više sreće u razmišljanju, što dokazuje point pokojnog profesora Feynmana.

“Ono što je jako važno je da sada ne samo da znamo o toj Ahilovoj tetivi nego je jako važno i da imamo kemijska sredstva kojom možemo tu Ahilovu tetivu pogoditi točno u sredinu i blokirati aktivnost tog enzima i to je faza budućeg lijeka i na tome stvarno radimo maksimalno sad”, kazao je Đikić.

Ovo fantastično otkriće potpuno nove grane medicine prošlo je nezapaženo u svjetskim medijima, a epidemija i dalje traje. Pitam se zašto? A njemački profesor je dobio ogromne grantove i riješio financijske probleme svog laba za duže vrijeme”, ističe Bakić.