Oglasila se policija o sukobu u Kninu: Supruga srpskog košarkaša šamarala maloljetnu djevojčicu. Ali to nije sve

Oglasila se policija o sukobu u Kninu: Supruga srpskog košarkaša šamarala maloljetnu djevojčicu. Ali to nije sve

Košarkaš iz Srbije, njegova supruga i brat na jednoj strani – dvije sestre, brat i njihov otac na drugoj strani. Sukob je počeo nedaleko od Knina, a završio u srpskom selu Ramljane.

Od ranog jutra u kninskoj policiji ispitivanja kako bi se utvrdilo što se dogodilo i kako su u sukobu u kojem su neki zadobili teške tjelesne ozljede završili otac i sin, inače pripadnici hrvatske policije i vojske.

Kroz prostorije kninske policije od sinoć su prošli svi sudionici incidenta, javlja RTL.

Sve je počelo dok su se dvije sestre, starija 25-godišnjakinja a druga od 13 godina, vraćale s mora u Knin. Kako doznajemo, u jednom trenutku pokušao ih je preteći automobil Audi A-7 beogradskih tablica. U tome je na kraju i uspio. U njemu su bili Sava Lešić, košarkaš iz Srbije sa suprugom. Zaustavili su se i pričekali djevojke.

I tu, kako nam je potvrđeno u policiji, počinje vrijeđanje pa supruga košarkaša šamara maloljetnicu. Sava Lešić, koji je još na policiji, nije dozvolio obitelji razgovor dok ne završi ispitivanje. Njegova supruga nam je pak rekla da je maloljetnica prva nju ošamarila.

Sestre su nakon dolaska kući sve ispričale ocu i bratu. Otac je, inače, aktivni policajac i bivši branitelj, a brat je pripadnik Hrvatske vojske. Njih dvojica odlaze u Ramljane, točnije zaseok Lešić. Kako doznajemo tamo su ih napali braća Lešić, Sava i Dragan – u sukobu sin je zadobio teške tjelesne ozljede.

Lešići tvrde da su Hrvati stigli s palicama. Dok policija ne završi istraživanje ostaje pitanje je li ovdje riječ o sukobu na nacionalnoj osnovi.

Inače, 34-godišnji Sava Lešić rođen je u Kninu, nekada je igrao u mlađim kategorijama Partizana, a sada je član Borca iz Čačka i igra u ABA ligi. U Ramljane je stigao kod bake i djeda. Policija je pojačala patrole na cijelom kninskom području.

O incidentu se u utorak navečer oglasila PU šibensko-kninska, čije priopćenje prenosimo u cijelosti: “Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad ukupno šest osoba, petero hrvatskih državljana i srpskom državljankom, osumnjičenih za kaznena djela prijetnje, nanošenja teških tjelesnih ozljeda, nanošenja lakih tjelesnih ozljeda, kao i za remećenje javnog reda i mira.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 8. kolovoza u večernjim satima (oko 19,40 sati) na cesti Šibenik-Knin došlo do nesuglasica u prometu, a nakon što su se oba vozača vozila vozilom zaustavila došlo je do obostranog vrijeđanja između 36-godišnjakinje i maloljetne osobe kojom prilikom je 36-godišnjakinja ošamarila maloljetnu osobu (kasnije konstatirane lakše tjelesne ozljede).

Nakon tog događaja, oko 20,40 sati, otac maloljetne osobe zajedno s 27-godišnjakom, došao je u mjesto Ramljane Donje u dvorište kuće 65-godišnjakinje, gdje su se još nalazili 69-godišnjak, 37-godišnjak i 34-godišnjak. Po dolasku u dvorište sumnja se da je osumnjičeni 53-godišnjak uputio prijetnje 65-godišnjakinji i njenom 69-godišnjem suprugu te tom prilikom odgurnuo 65-godišnjakinju koja je pala i zadobila lakše tjelesne ozljede. Dalje je utvrđeno kako postoji osnovana sumnja da se verbalni sukob nastavio na način da je 69-godišnjak prijetio osumnjičenom 53-godišnjaku i 27-godišnjaku u kojim prijetnjama mu se pridružio i 37-godišnjak, a koji je nakon verbalnog sukoba tjelesno napao 27-godišnjaka i nanio mu teške tjelesne ozljede.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su počinjena sljedeća kaznena djela iz Kaznenog zakona Republike Hrvatske: – 53-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela prijetnje iz čl.139. st.3., – 69-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela prijetnje iz čl.139. st.2., – 37-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela teška tjelesna ozljeda iz čl.118. st.1. i prijetnje iz čl.139. st.2., – 36-godišnjakinja je osumnjičena za počinjenje kaznenog djela tjelesna ozljeda iz čl. 117. st.2., te će protiv svih biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Također je utvrđeno kako su 27-godišnjak i 34-godišnjak počinili prekršaj iz čl.6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te će protiv njih biti podnesen Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku. S obzirom da je osumnjičeni 53-godišnjak policijski službenik PU šibensko-kninske, on je zbog sudjelovanja u navedenom događaju udaljen iz službe do daljnjega, bez obzira što se u to vrijeme nalazio izvan službe”, stoji u današnjem priopćenju.

Fotoo: Hina