Traži objašnjenje od Beroša: Lauc piše o čudnom podudaranje između viška smrtnosti i perioda intenzivnog cijepljenja

Traži objašnjenje od Beroša: Lauc piše o čudnom podudaranje između viška smrtnosti i perioda intenzivnog cijepljenja

Znanstveni Gordan Lauc piše o tome kako mRNA i vektorska cjepiva imaju određene molekularne učinke koje ne smijemo ignorirati. Upozorio je i na to da postoji čudno podudaranje između viška smrtnosti i perioda intenzivnog cijepljenja te traži od Vlade da izvijesti javnost o čemu je riječ.

“Temeljni princip medicine je da ne smijete naškoditi svom pacijentu i zato se lijekovi i cjepiva ispituju godinama. Ponekad se dogode izvanredne situacije kao ova pandemija i onda dopustite izvanrednu primjenu određenih lijekova i/ili cjepiva.Mislim da je to jako dobro, da su cjepiva protiv SARS-CoV-2 jako dobra i da su spriječila velik broj teških oblika bolesti i smrti.

Svi stariji i rizični bi se svakako trebali cijepiti, uključivo i trećom dozom ako je već prošlo više mjeseci od druge doze. To im doslovno može spasiti život. I ja osobno sam se cijepio s dvije doze iako sam prethodno prebolio COVID-19. Ovih dana ću i sebe i djecu cijepiti i protiv gripe (jedva sam nabavio cjepivo, inače bismo se već cijepili protiv gripe).No mRNA i vektorska cjepiva imaju određene molekularne učinke koje ne smijemo ignorirati.

Rizici su razmjerno mali, no iako je cijepljeno više od dvije milijarde ljudi, još uvijek ne možemo s potpunom sigurnošću znati kakvi i koliki su ti rizici. Postoje određene indicije da možda nisu potpuno zanemarivi pa je uvođenje covid-potvrda kao metode prisile na cijepljenje i onih kojima ne prijeti značajan rizik etički iznimno dvojbeno. Čim su objavljeni podaci o smrtnosti u Hrvatskoj kao član Znanstvenog savjeta upozorio sam Vladu da postoji čudno podudaranje između viška smrtnosti i perioda intenzivnog cijepljenja. U nekom trenutku sam to i javno izjavio.

Lauc je objavio i ovaj grafikon na kojemu se vidi struktura viška smrtnosti

Ne tvrdim da cjepivo uzrokuje taj višak smrti. Samo kažem da postoji čudno podudaranje (s dva odvojena vrha koji se prate) koje je potrebno pozorno ispitati kako bismo vidjeli ima li cijepljenje nekakve veze s time, posebice jer slične viškove smrti vidimo i u drugim zemljama (pogledajte moj prethodni post).Naš sustav zdravstva ima sve relevantne podatke i nadam se da su nakon tog mog upozorenja napravili detaljnu analizu dobne strukture preminulih i udjela cijepljenih i necijepljenih u preminulima kroz cijeli taj period.

Ti rezultati nisu javno priopćeni, a iznimno su važni za povjerenje u cijepljenje. Kako više nisam član Znanstvenog savjeta i ne mogu komunicirati internim kanalima, ovim putem javno potičem nadležne da nas informiraju o koracima koji su poduzeti kako bi se taj potencijalni problem razjasnio i na taj način umanjio strah od cijepljenja (ako je on neosnovan)”, ističe Lauc.