Ivan Pernar i dalje protiv cijepljenja: Neće cijepiti sina Nou koji će se roditi u kolovozu

Ivan Pernar i dalje protiv cijepljenja: Neće cijepiti sina Nou koji će se roditi u kolovozu

Na splitski prosvjed za slobodu izbora vezano za cijepljenje došao je i Ivan Pernar. Upitan je i stoji li i dalje pri tvrdnji o ljekovitosti vitamina C.

– Vitamin C liječi sve bolesti osim ljudske gluposti. Rekao je i da će dobiti dijete u osmom mjesecu i da ga neće cijepiti. Rodit će mi se sin, zvat će se Noa i sigurno ga neću cijepiti, piše Dalmatinski portal.

“Okupili smo se ovdje da damo do znanja svima koji nas ignoriraju, da nas ima i da nećemo odustati od naših zahtjeva, da nećemo odustati da se cijepljenje počne provoditi po pravilnicima Republike Hrvatske i po uputama proizvođača. Cijepljenjem zdrave djece, bez prava na informirani pristanak, a to podrazumijeva i upoznavanje s rizicima, sastavom cjepiva i nuspojavama i bez prethodnog utvrđivanja osjetljivosti djeteta, brojna se djeca izlažu nuspojavama među kojima su teška i trajna oštećenja, a katkad i smrt – rekla je jedna od organizatorica na skupu.

Organizatorica je također napomenula kako bi cijepljenje trebala biti preporuka, a ne obaveza.

Ivan Pernar  se  sastao s najvećim svjetskim protivnikom cijepljenja Andrewom Wakefieldom iz Velike Britanije koji  je bio specijalni  gost prosvjed za slobodu izbora.

Foto: Facebook