Milanović sam na svijetu: Plenkovićeva Vlada bojkotira predsjednika na Kninskoj tvrđavi

Milanović sam na svijetu: Plenkovićeva Vlada bojkotira predsjednika na Kninskoj tvrđavi

Na Milanovićev prijem ratnih zapovjednika ne dolaze ministri Banožić i Medved, za Božinovića se još ne zna.

Nakon prošlogodišnjeg skandala s pozivnicama koje nisu na vrijeme stigle umirovljenim generalima, pa je ispalo da bojkotiraju predsjednikov prijem ratnih zapovjednika na Kninskoj tvrđavi, ove godine taj prijem, izgleda, bojkotiraju ministri Medved i Banožić koji su se Uredu ispričali da ne mogu doći, a Milanovićev kabinet još nema potvrdu dolazi li ministar Božinović, javlja N1.

Ured predsjednika ove godine prvi put samostalno organizira taj prijem, baš zbog prošlogodišnjeg skandala kada su umirovljeni generali u zadnji trenutak jurili za Knin nakon što im je Ured PRH osigurao smještaj, a unatoč pozivnici koju su poslali trojici ministara resornih ministarstava koja sudjeluju u Organizaciji Oluje, ni ministar branitelja ni ministar obrane ne dolaze na prijem ratnih zapovjednika, doznajemo u Uredu predsjednika RH.

Dosad je Ured predsjednika zajedno s MORH-om bio organizator svečanosti na Kninskoj tvrđavi koja je već tradicionalno 4. kolovoza navečer, pa je lani na Kninskoj tvrđavi bio i ministar obrane Banožić. Iako smo upite dolaze li na Kninsku tvrđavu poslali i svoj trojici ministara, nismo dobili njihove odgovore, a time ni obrazloženje zašto su se ispričali. S obzirom na narušene odnose predsjednika, posebice s ministrom Banožićem, a zapravo i cijelom Vladom i ne čudi previše da su se dvojica ministara ispričala iako proslava Oluje, pa i prijem ratnih zapovjednika nisu situacije za sukobe u državnom vrhu.

Foto: Hina