Miro Bulj najavio “superalkaricu” za mlade obitelji: Evo koliko će dobiti svi koji se odluče skrasiti u Sinju

Miro Bulj najavio “superalkaricu” za mlade obitelji: Evo koliko će dobiti svi koji se odluče skrasiti u Sinju

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj tvrdi da će Sinj od sutra biti vodeći grad po brizi za mlade i obitelj. Najavio je mjere koje će olakšati mladima da steknu prvi nekretninu.

“Grad Sinj prednjači po demografskim mjerama, a od sutra ćemo biti vodeći grad u Hrvatskoj po brizi za mlade i obitelj.

Već dodjeljujemo 10 tisuća kn za prvorođeno dijete, 15 tisuća za drugorođeno i 30 tisuća za trećerođeno dijete u obitelji, a nadam da će moj prijedlog kojim ćemo mlade obitelji i rješavanje njihova stambenog pitanja staviti u središte naših politika sutra prihvatiti Gradsko vijeće Grada Sinja.Gradskom vijeću sam predložio odluku prema kojoj se svakoj obitelji koja ishođuje građevinsku dokumentaciju, kupuje građevinsko zemljište, kupuje, gradi ili dovršava prvu nekretninu za stanovanje ili se priključuje na komunalnu infrastrukturu od Grada Sinja udijeli čak 75.000 kn.

Ovo je najbitnije demografska mjera koju sam naglašavao još kroz kampanju. Nadam se da će Gradsko vijeće prihvatiti ovaj prijedlog koji je na korist mladim obiteljima. Pozivam mlade da se kandidiraju za ovu mjeru tako da im možemo pomoći.

Mjera je namijenjena mladim obiteljima do 45 godina, a uključit ćemo i samce do 45 godina uz određene kriterije. Podsjećam da smo kako bi riješili pitanje upisa u vrtiće u procesu dovršetka novog vrtića i da za svako neupisano dijete dajemo roditeljima 1000 kn mjesečno.

Osim toga svi redovni sudenti primaju od Grada 800 kn mjesečno i imaju zajamčen besplatan prijevoz do Sinja, a prije par dana donio sam odluku i o besplatnim radnim bilježnice za sve sinjske osnovnoškolce. Djeca, mladi i obitelji bit će u fokusu mog djelovanja i nijedna odluka neće biti donesena ako ne ide u korist povećanja nataliteta i boljeg života naših obitelji.

Predložit ću i mojoj stranci Most da po preuzimanju vlasti u Hrvatskoj Ministarstvo obitelji proglasimo krovnim ministarstvom kroz kojeg moraju proći svi akti, odluke i zakoni.

Svaka odluka i zakon moraju imati pozitivan učinak na poboljšanje života naših obitelji i na poticanje demografske obnova našeg naroda! Tri naše svetinje: Djeca, obitelj, Hrvatska . Ali nikad ne zaboravljajući naše stare i socijalno ugrožene. I na njih mislimo što sam ovih dana i dokazao”, ističe Bulj.

Foto: Hina