Nikola Grmoja se nije pokajao što je bio na uneuspjelom prosvjedu protiv Plenkovića. Otkrio je tko bi iz Mosta bio dobar premijer

Nikola Grmoja se nije pokajao što je bio na uneuspjelom prosvjedu protiv Plenkovića. Otkrio je tko bi iz Mosta bio dobar premijer

Gost emisije Nedjeljom u 2 je zastupnik Mosta Nikola Grmoja. U emisiji će razgovarati o jučerašnjem prosvjedu ispred HDZ-a, o stanju u državi, mjerama koje je donijela Vlada premijera Andreja Plenkovića kako bi se suzbila kriza u zemlji i 10 godina Mosta koje uskoro slave te drugim temama.

– Nisam očekivao da prvi prosvjed ispred HDZ-a bude masovan, očekivao sam strukturirane i jasne poruke koje smjeraju na borbu protiv korupcije, rekao je Nikola Grmoja govoreći o jučerašnjem prosvjedu ispred sjedišta HDZ-a i dodao da su jučer poslane brojne poruke i smatra da to nije dobro te pojasnio da bi prosvjedi trebali biti takvi da okupljaju što veći broj ljudi i da neovisno o svjetonazorima svi dijelimo stav da se Hrvatska treba osloboditi koruptivnog stiska. 

Zapitao je što nam se svima dogodilo da se može dogoditi da iz kompanije u kojoj država ima 44% udjela nestane milijardu kuna i da nema neke snažnije reakcija naroda. 

– Mislim da sam sa svoje strane napravio sve što sam mogao, pozivao sam na miran prosvjed, a očito naši građani nisu dovoljno “ogolili” ili “obosili” da na snažniji način reagiraju na korupciju. Smatram da je ovo bio trenutak za samo jednu poruku, a to je – Hrvatska slobodna od korupcije, rekao je Grmoja.

Na pitanje tko bi mogao na mjestu premijera zamijeniti Plnekovića, Grmoja je odgvoio da bi to, prije svih, mogla biti Marija Selak Raspudić, ali je spomenuo i Ninu Rasudića i Božu Petrova.

Foto; Hina