Prkačin u Saboru krenuo Pupovčevim stopama: “Dao je ruku” Plenkoviću

Prkačin u Saboru krenuo Pupovčevim stopama: “Dao je ruku” Plenkoviću

Nakon što je u srijedu demonstrativno napustio sabornicu uz napomenu da “ne zna kad će doći više u ovu dvoranu”, zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac u petak nije nazočio glasovanju.

Iako nije bilo neke posebne potrebe za većinu točaka o kojima se glasovalo, u dopuni dnevnog reda zastupnik Ante Prkačin “dao je ruke” vladajućima i nadoknadio jedan glas manje koji su imali zbog nedolaska Pupovca.

Podsjetimo, Prkačin je u travnju otišao iz Domovinskog pokreta, a Pupovac je zbog neslaganja sa Željkom Sačićem u srijedu rekao da više nikad neće u sabornicu

“Optuživati srpsku manjinu da radi protiv hrvatske države i to tolerirati ovdje, pred vama gospodine potpredsjedniče Reiner, pred vama kolege zastupnici iz kluba manjina, a da nitko nema potrebu reći da je to opasna rabota, to je sramota. Ne znam kad ću doći više u ovu dvoranu”, rekao je Pupovac i napustio sabornicu tijekom rasprave o Izvješću o provođenju Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina i o utrošku novca iz državnog proračuna za potrebe nacionalnih manjina, za 2021, javlja Direktno.

Pupovac je time reagirao na govor zastupnika Željka Sačića iz Hrvatskih suverenista koji je tjednik Novosti, čiji je nakladnik Srpsko narodno vijeće, optužio za “širenje protuhrvatske propagande”.

Foto: Hina