VIDEO: Marijana Puljak pitala ministra Dabru: Jeste li vi diplomirali?

VIDEO: Marijana Puljak pitala ministra Dabru: Jeste li vi diplomirali?

Mandatar za sastavljanje nove vlade i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković danas u Hrvatskom saboru predstavlja nove ministre, a nakon rasprave zastupnici će glasovati o povjerenju vladi koja će imati 18 ministarstva, od kojih tri pripadaju Domovinskom pokretu.

Marijana Puljak je podsjetila da novi ministar poljopirvrede iz DP-a Josip Dabro na izravan upit medija nije znao odgovoriti je li studirao i koliko.  U njegovom životopisu stoji da je bio suradnik u gradu Otoku – bio je komunalni redar. “Grad Otok vam je platio, kako oni kažu, kurs za trenera.”

“Podržavate HDZ koji je poznat po plagiranim doktoratima, kombijima HDZ-ovaca koji bi išli do Osijeka za vikend napisati doktorat… Dopustite da provjerimo i zatražimo vašu diplomu i dokaze da ste zaista završili visoku školu. Je li vaša jedina kvalifikacija da ste bili komunalni redar u gradu otoku”, poručila je Puljak, javlja N1.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Baby Lasagna otvoreno progovorio o tome zašto su njegovi roditelji morali napustiti rodnu Liku: Majka mu je iz istog “sela” iz kojeg je i bivši ministar Darko Milinović

Ivan Penava je rekao da u modernim demokracijama postoji nepisano pravilo da bi nakon parlamentarnih izbora trebalo biti 100 dana mira. “Ovdje danas se teško, jednako kao i jučer, oteti dojmu da je mnogima krivo, da se mnogi ne mogu pomiriti s činjenicom što je došlo do uspostave većine u parlamentu, što je s jedne strane razumljivo. Utakmica odmah ide dalje.”

Osvrnuo se na muzej o totalitarnim režimima koji predlaže Domovinski pokret. “Kad govorimo o muzeju koji će se baviti totalitarnim režimima muzeju – govorimo jasno i o osudi fašizma i nacizma, ali i komunizma. Ali neki imaju problem s ovim potonjim. To govori puno više o njima, o njihovom mentalnom sklopu i o njihovoj agresivnosti.”

Penava je istaknuo da program ima sveobuhvatan pristup nacionalnim manjinama. “Rekli smo da nema šanse da jedna nacionalna manjina da ima u bilo kojoj sferi niži standard življenja od bilo koga od nas. To je naša težnja, uz jasnu ogradu od političke stranke SDSS. Danas slušajući kolegu Pupovca rekao je jednu vrlo značajnu stvar, da mu je Hrvatska domovina – e tu već osjećamo neke druge vjetrove koje pozdravljamo i koje mijenjau taj narativ.”

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: VIDEO: Oglasio se popularni svećenik kojeg je vulgarna Severina lažno optužila i vrijeđala

Nino Raspudić iz Kluba zastupnika nezavisni i Fokus komentirao je program Vlade.

“Program izgleda kao da ga je pisala umjetna inteligencija na nekom lošem drvenom briselskom engleskom, a onda ga je netko preveo na suh drveni briselski hrvatski”.

Nikola Grmoja iz Mosta Domovinskom pokretu je poručio da u Vladu nije ušlo ništa od njihovih politika. 

“Plenković Bartulicu vrti oko malog prsta, toliko ga vrti da ne zna gdje je.”

“Da bi ljudi prestali odlaziti iz Hrvatske, da bi se vraćali u Hrvatsku ili da bi se zadržali, mi od Hrvatske moramo graditi vedro društvo, optimistično društvo. Društvo koje ima jasne ciljeve, koje je okrenuto budućnosti, a ne prošlosti”, poručuje Milorad Pupovac. 

Osudio je govor mržnje u Saboru.

“Zato govor mržnje u ovom Saboru, kakav smo jučer čuli, sraman je bio, nedopustiv je bio. Govorim to zato jer sam bezbroj puta dobio sličnu poruku. Govorim to zato jer sam i nedanvo dobio poruku da mi nije mjesto u Hrvatskoj.”

SDSS neće podržati program i Vladu, kaže Pupovac.

“Mi nećemo moći podržati ovaj program niti ovu vladu, iako se s najvećim dijelom prgoram slažemo”, rekao je Pupovac.