Zastupnica povezala alkoholizam mladih i neželjene trudnoće: Je li zbog te izjave postala žrtva političke korektnosti?

Zastupnica povezala alkoholizam mladih i neželjene trudnoće: Je li zbog te izjave postala žrtva političke korektnosti?

Iz Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Hrvatske su ocijenili diskriminatornom izjavu saborske zastupnice Ines Strenje (Most) kako će djevojke koje od rane životne dobi konzumiraju alkohol sigurno doživjeti neželjene trudnoće.

O problemu alkoholizma Mostova saborska zastupnica Ines Strenja Linić govorila je u Hrvatskom saboru u sklopu Izvješća o provedbi Nacionalne strategije i Akcijskog plana suzbijanja zlouporabe droga u Republici Hrvatskoj za 2019. te upozorila na više od 200 tisuća osoba koje imaju problem s alkoholom radi kojih pati tri puta više onih koji su članovi njihovih obitelji.

Tada je između ostalog izjavila: “Mladi koji krenu u alkohol, koji s 15-16 godina počnu svakodnevno uzimati alkohol, to su mladi koji će napustiti školu, koji će krenuti prema kriminalu, to su mlade djevojke koje će sigurno doživjeti neželjene trudnoće”, rekla je.

Zastupnica Mosta je je povezala alkoholizam mladih i neželjene trudnoće, što je jako zasmetalo SDP-ovcima koji su izjavu ocijenili diskriminatornom. Je li zbog te izjave Ines Strenja Linić postala žrtvom političke korektnosti koja zapravo sprječava argumentiranu javnu raspravu.

 

Foto: Edvard Šušak/Hina