Radeljić: Predsjednica je obećala Vučiću da neće koristiti termine “velikosrpska agresija” i “genocid u Srebrenici”

Radeljić: Predsjednica je obećala Vučiću da neće koristiti termine “velikosrpska agresija” i “genocid u Srebrenici”

Bivši predsjedničin savjetnik Mate Radeljić  optužio je  predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović  da je  obećala  srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću da u javnosti neće koristiti termine velikosrpska agresija i genocid u Srebrenici.

Predsjednici i javnosti postavio je pitanje: – Je li netko od njezinih savjetnika njoj rekao da nakon posjeta Aleksandra Vučića, da nalog da u nijednom njezinom javnom obraćanju i ni u jednom govoru, za Oluju, za bilo koje obraćanje nakon posjeta Aleksandra Vučića, da se ne smije spomenuti pojam ‘velikosrpske agresije’ niti genocida u Srebrenici? – upitao je.

– Osobno mi je nakon posjeta Aleksandra Vučića kazala da ne želi više da se ni u jednom obraćanju koristi termin velikosrpske agresije ili genocida u Srebrenici jer je to obećala Aleksandru Vučiću. Neka to sada demantira i svali na svoje savjetnike – rekao je Radeljić, dodajući da pojam velikosrpske agresije ni u jednom govoru “sigurno nije spomenut jer je to bio njezin izričit nalog”., prenosi Večernji list.

 

Foto: Tomislav Pavlek/Hina