Karolina Vidović Krišto i Milan Vrkljan objasnili zašto su otišli iz Domovinskog pokreta: Mi smatramo da su potrebne korjenite promjene

Karolina Vidović Krišto i Milan Vrkljan objasnili zašto su otišli iz Domovinskog pokreta: Mi smatramo da su potrebne korjenite promjene
Karolina Vidović Krišto i Milan Vrkljan su objasnili zašto su napustili Domovinski pokret. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.
“Dragi prijatelji,
Nažalost, duboka država je ponovno djelovala, tako da smo Karolina Vidović Krišto i ja bili primorani napustiti Klub zastupnika Domovinskog pokreta.
Razlika u pogledima Karoline Vidović Krišto i mene s jedne, te Miroslava Škore i Marija Radića s druge strane, je u tome da mi smatramo da su potrebne korijenite političke promjene u hrvatskom društvu, te da tim promjenama mora biti podređen cjelokupni politički rad.
Te promjene su moguće ukoliko se stvori jaka politička opcija, vjerodostojna u svom političkom djelovanju, bez ikakvih trgovačko-nagodbenjačkih motiva.
Zbog djelovanja na istinskim promjenama u Hrvatskoj, Vidović Krišto i ja smo već nekoliko mjeseci izloženi različitim pritiscima i spletkarenjima unutar Domovinskog pokreta kako bi nas se ušutkalo i spriječilo u političkom radu.
U više sam navrata u razgovoru s Miroslavom Škorom, i na ovom mjestu isticao minimum političkih standarda ispod kojih osobno ne ću ići.
Mi ćemo nastaviti svoje političko djelovanje, a osnovni politički motiv jest stvaranje socijalne i pravedne hrvatske države, države funkcionalne vladavine prava u kojoj su svi građani jednaki pred zakonom.
Bivšim kolegama u klubu Domovinskog pokreta želimo sve najbolje u osobnom i političkom životu.
O svim detaljima Karolina Vidović Krišto i ja javnost ćemo obavijestiti na konferenciji za medije, o kojoj ćemo vas pravodobno obavijestiti”, stoji u zajedničkoj objavi Karoline Vidović Krišto i Milana Vrkljana.