Policija detaljno opisala prepad na kafić u kojemu su bili navijači Crvene zvezde: Jedan napadač je bio u “izvidnici”

Policija detaljno opisala prepad na kafić u kojemu su bili navijači Crvene zvezde: Jedan napadač je bio u “izvidnici”

Načelnik PU šibensko-kninske Ivica Kostanić izvijestio je o detaljima napada u kafiću u Uzdolju i o tijeku istrage. Za sada je pet osoba osumnjičeno, među ostalim i za nasilničko ponašanje zbog zločina iz mržnje, dok je jedna u bijegu. Policija traga i za još 10 osoba koje su sudjelovale u napadu.

“Nad trojicom 19-godišnjaka, jednim 21-godišnjakom i jednim 28-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kaznena djela nasilničkog ponašanja u svezi zločina iz mržnje, oštećenje tuđe stvari i nanijeli tjelesne ozljede 36-godišnjoj vlasnici ugostiteljskog objeta i još četiri osobe”, krenuo je s opisom kaznenih djela koja se stavljaju na teret petero ljudi koje je policija jučer privela načelnik PU šibensko-kninske Ivica Kostanić, piše N1.

Prvotno je uhićeno osam osoba, ali je troje pušteno nakon ispitivanja.

Kostanić je dalje opisao kako su se osumnjičeni kao pripadnici navijačke skupine iz Spita okupili u više automobila i dogovorili se da idu u kafić u Uzdolje.

“Parkirali su vozila uz cestru kada su došli u Uzdolje, a jedan od njih otišao je pješice u kafić s ciljem izviđanja i tamo se zadržao jedno vrijeme. Nakon toga se vratio do osumnjičenika koji su s najmanje četiri auta s još 10-ak neidentificiranih osoba maskiranih fantomkama, majicama i maramama sa drvenim i metalnim predmetima ušli u ugostiteljski objekt.

Foto:N1