Ponovno preokret u Rijeci: Vojko Obersnel stidljivo najavio da će se kandidirati za gradonačelnika?

Ponovno preokret u Rijeci: Vojko Obersnel stidljivo najavio da će se kandidirati za gradonačelnika?

Situacija u SDP-u puca na svim frontovima: nakon odluke o raspuštanju Zagreba i Vukovara, šef stranke Peđa Grbin može iz obiju sredina očekivati žalbe, a sve je jučer dodatno zapaprio bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo. Naime, nakon što je Predsjedništvo SDP-a raspustilo vukovarski SDP i onemogućilo kandidaturu Željka Sabe za gradonačelnika, iz Vukovara je uslijedio odgovor – Sabo je poslao vrhu stranke obavijest o tome da ponovo aktivira svoj mandat u Predsjedništvu SDP-a.

Uz sve to, postoji i zabrinutost može li u Rijeci kandidat Marko Filipović ostati onaj koji izlazi pred birače – naime, prema anketi koju je naručio sam SDP, on ima tek 14,8 posto podrške birača u Rijeci, dok stranka stoji gotovo duplo bolje i osvaja skoro 30 posto glasova, javlja Novi list.

Budući da je i to znantno ispod postotka od oko 42 posto koliko je SDP obično dobivao u Rijeci, na Ibleru vlada zabrinutost te je stoga Filipovićev tim ojačan dodatnim snagama, pa je tako šef njegova stožera postao Ivica Lukanović, koji je godinama kao gradonačelnik pobjeđivao u Kastvu, a tu je i bivši zastupnik i član nacionalnog Predsjedništva Željko Jovanović, koji je zadužen za »dizanje« članstva po modelu »glas po glas« koji SDP godinama primjenjuje na terenu gdje postiže uspjehe, a koji se svodi na to da se dođe do doslovno svakog člana i simpatizera stranke te njihovih obitelji.

Situaciju je dodatno u lokalnoj radijskoj emisiji “Grad i vi, dragi vi” zakomplicirao sam gradonačelnik Vojko Obersnel, koji je prilično sarkastično govorio o aktualnim kandidatima za svojeg nasljednika.

“Predstavila se jedna zanimljiva ekipica kandidata za gradonačelnika, toliko da me zaintrigiralo da se ponovno kandidiram za još jedan mandat”, rekao je znakovito Obersnel, ne pojašnjavajući misli li pritom i na svojeg dogradonačelnika i stranačkog kolegu Marka Filipovića.

Foto: Hina