Bartulica uvjeren da je Hrvatska zarobljena država: Prosperiraju samo članovi HDZ-a i SDSS-a

Bartulica uvjeren da je Hrvatska zarobljena država: Prosperiraju samo članovi  HDZ-a i SDSS-a
Saborski zastupnik Stjepo Bartulica upozorio je u svojoj raspravi u Saboru da je  Hrvatska  zarobljena država u kojoj  prosperiraju samo članovi  određenih stranaka. Prenosimo najzanimljivije dijelove njegovog govora.
“Danas smo svjedočili trenutku kada nije prošla samovolja većine u Hrvatskom saboru. Dugo upozoravam na razne manipulacije s dnevnim redom. Odgađaju se važne točke, izbjegavaju se bitne teme kao što je rad sudstva.
U slučaju HGK, procedura je ispoštovana, iako je rasprava završila kasno iza ponoći. Danas smo ostali u Saboru i bili smo spremni glasovati, međutim s pravom smo inzistirali da točka o obaveznoj članarini, jednom nametu poduzetnicima, dođe na dnevni red što je na kraju odbijeno.
Prave pouke iz ovog slučaja su da je Hrvatska zarobljena država, da nije u potpunosti slobodna, da institucije nisu slobodne već služe političkim elitama za namještanje svojih podobnih kadrova. HGK spada u tu kategoriju gdje HDZ s partnerima spremno štiti tu uhljebničku ustanovu. Zahtjev poduzetnika da članarina u HGK bude dobrovoljna je opravdan. Ukoliko HGK bude dobro radila svoj posao, vjerujem da će poduzetnici biti spremni dobrovoljno financirati njihov rad.
Nije HGK jedini problem. Kroz institut natječaja provodi se otvorena politička korupcija. Hrvatska je zemlja gdje su građani koji nisu članovi HDZ-a, SDSS-a ili njihovih partnera, građani drugog reda. Hrvatski narod zna da su natječaji unaprijed namješteni i zato se ne javljaju. Sve institucije su u službi HDZ-a i partnera. Provode samovolju u Saboru i ne poštuju pravila.
Predsjednik Sabora Jandroković danas nije opravdao povjerenje svoje funkcije predsjednika. Selektivno radi u službi HDZ-a”, istaknuo je  Bartulica.