Poznati ugostitelj razočaran: Vlada nas je iskoristila za svoj PR, razmišljam o odlasku iz zemlje

Poznati ugostitelj razočaran: Vlada nas je iskoristila za svoj PR, razmišljam o odlasku iz zemlje

Vedran Jakominić, predsjednik Udruge ugostitelja Kvarnera i Istre i donedavni istureni član Nacionalne udruge ne prihvaća ulogu revolucionara.

“Ja nisam revolucionar, zato smo Marin (Medak, op.a.) i ja odstupili. Odradili smo sve što smo mogli našim stilom, ni on ni ja nismo ljudi koji će voditi ljude na ulicu. Prepustili smo posao drugima koji će možda biti hrabriji u tome”, rekao je Jakominić u  razgovoru  za Novi list. 

Kaže kako su prema predstavnicima vlasti redovito nastupali s otvorenim stavovima i konkretnim prijedlozima, ali mu se čini da su iskorišteni samo za PR Vlade.

“Nikom više nije jasno kad će proraditi ugostitelji, ali da takav odnos prema jednoj gospodarskoj grani nije normalan, postat će uskoro jasno mnogima – kad nestane novca u proračunu i kad ne ga na bude za mirovine i plaće zdravstvu, policiji, vatrogascima”, dodao je Jakominić.

U razgovoru za Novi list otkrio je kako se i dalje namjerava boriti za bolju Hrvatsku, ali i da sve više razmišlja o odlasku iz zemlje.

“Ako ovo i dalje ostane zemlja u kojoj će naša djeca morati tražiti posao preko veze, onda sigurno nećemo više biti ovdje. To sam obećao sebi i svojoj ženi. Ili ćemo stvoriti bolje sutra ovdje ili ćemo morati prihvatiti poraz”, zaključio je.