Plenković već nagovorio Beroša da podnese ostavku: Otići će i prije lokalnih izbora?

Plenković već nagovorio Beroša da podnese ostavku: Otići će i prije lokalnih izbora?

Vili Beroš će otići sam kada mu se nađe zamjena i mislim da je to već s premijerom dogovoreno – uvjeren je jedan sugovornik iz vrha HDZ-a s kojim smo jučer razgovarali o mogućoj smjeni ili ostavci ministra zdravstva Vilija Beroša, koji se svaki dan suočava s novim aferama i postaje sve veći uteg Vladi i HDZ-u uoči lokalnih izbora.

Da je moguće da će Beroš sam dati ostavku, čak i prije lokalnih izbora i rasprave o njegovu opozivu u Saboru, dalo se jučer iščitati i iz premijerove izjave. Na pitanje da komentira najnoviju ministrovu aferu, samo je odgovorio kako će o tome razgovarati danas s Berošem, Andrej Plenković  nije stao u njegovu obranu, javlja Jutarnji list.

Na pitanje ima li ministar Beroš njegovu podršku i da komentira navodno sporni angažman od strane Beroša i to tvrtke koja se bavi cvjetnim aranžmanima kazao je: “Ne znam za cvjetne aranžmane, pričat ćemo o tome sutra”, rekao je i zatim se osvrnuo na novinarski upit o pokretanju opoziva Beroša od strane oporbe i inicijative Peđe Grbina.

“Tko to pita? Vodonosac i kurir? Ima li još nešto? Što se tiče Beroša, ako bude kakva inicijativa, Vlada i parlamentarna većina će je odbiti, kao i do sada. Što se tiče ostalih tema, on ima sa svojim suradnicima zadaću raditi na uređenju zdravstvenog sustava.

Foto: Hina