Ispovijest “zlostavljanog” kuhara iz konobe Marinero: Gazdarica je znala doći u kuhinju i neugodno me hvatati za grudi

Ispovijest  “zlostavljanog” kuhara iz konobe Marinero: Gazdarica je znala doći u kuhinju i neugodno me hvatati za grudi

Nakon što smo objavili tekst s lošim iskustvom srpske gimnazijalke Anastasije Isaković (20) na sezoni u Konobi La Marinera na otoku Krku, javio nam se čitatelj koji je ondje radio prošle godine. Ni najmanje nije bio iznenađen postupanjem prema djevojci jer se i sam, kako kaže, osjećao kao žrtva.

Kruno Štajcar stanovao je u Glini koju je godinu dana ranije pogodio razoran potres. U želji da si poboljša financijsko stanje nakon pandemije uputio se na prvu sezonu u svojih pedeset godina života. Kuhanjem se profesionalno bavi više od deset godina pa se javio na nekoliko mjesta gdje je konkurirao za posao kuhara.

Telefonski se čuo s vlasnicom konobe Aleksandrom Dadić, bez problema su dogovorili uvjete i početak rada, a dvaput je i osobno došao kako bi se upoznao s prostorom u kojem će raditi. Brzo je međutim požalio svoju odluku da krene s radom baš u tom restoranu.

– Visok sam 190 centimetara i imam 120 kilograma, Aleksandra je znala doći u kuhinju i neugodno me hvatati za grudi. Nekoliko puta su čak i gosti to vidjeli. Znala me otvoreno pitati “Je li mi guzica velika?”, nisam znao što bih odgovorio, tvrdi Kruno, piše Jutarnji list.

Gužve u restoranu nisu bile česte pa je zajedno s vlasnicom pokušao smisliti novu strategiju kako da privuku ljude. Kruno je za gablece pripremao dvije do tri vrste jela što se, kaže, solidno prodavalo, dok bi navečer pripremao jela a la carte. Predložio je pečenje odojaka i janjaca da poboljšaju promet, krenuli su u realizaciju tog plana kad je Aleksandrin suprug Marino došao s broda i zaustavio proces.

Kruno Štrajcar snimljen prije pet godina

Prepucavanja među parom događala su se, tvrdi kuhar, gotovo svakodnevno, a za praznu terasu krivilo se osoblje.

– Iako se više od deset godina bavim ovim poslom, uvjerili su me da ne znam kuhati. Kad se nisu svađali međusobno onda bi nekoga od nas uzeli na pik. Gosti su često slušali te naše svađe i rasprave, sjećam se jednom prilikom kad je Aleksandra urlala i ponavljala “Šta ti misliš da sam ja glupa plavuša koju možeš povaliti?!”, i to zbog juhe koju ona sama nije dobro skuhala. Pola sata kasnije ponašala bi se kao da smo najbolji prijatelji i potpuno ignorirala svađu, te promjene raspoloženja su bile sulude – prisjeća se Kruno.

Nekoliko puta sam prijetio odlaskom, već bih se i spakirao kad bi me gazda Marino zamolio da ostanem uz utješne riječi da će se Aleksandra smiriti. Po njegovu povratku s broda, krenuli su i drugi problemi. Kako tvrdi kuhar, često ga je slao da ode u sobu po njegovu suprugu pa bi izbila svađa, tražio ga je da smanji normative zbog čega su porcije izgledale siromašno, a znao je i lagati gostima da je blagajna pokvarena kako im ne bi morao izdati račun.

Foto: Facebook