Izbornik Zlatko Dalić četiri dana pješačio od Livna do Međugorja: Krunica je uvijek uz mene

Izbornik Zlatko Dalić četiri dana pješačio od Livna do Međugorja: Krunica je uvijek uz mene

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić stigao je nakon četverodnevnog pješačenja u Međugorje gdje je u srijedu navečer nazočio svetoj misi s prijateljima koji su ga pratili iz rodnoga Livna na hodočašću dugom 120 kilometara. 

Brojni navijači hrvatske reprezentacije u Hercegovini objavili su na društvenim mrežama fotografije s izbornikom Dalićem u Međugorju. On je s brojnima od njih zastao i kratko popričao, a na ulazu u Međugorje dočekao ga je hrvatski glazbenik Mate Bulić. Dalić nije htio davati izjave za medije kazavši kako je bio na privatnom hodočašću. 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Butković poslao dugoočekivanu poruku Milanoviću: Znam što ćeš napraviti sutra. Panika, ha?Hrvatski izbornik je u društvu nekoliko prijatelja koji su ga pratili na ovom putu sudjelovao na svetoj misi koju je na vanjskom oltaru Crkve sv. Jakova u Međugorju predvodio fra Dario Dodig, humački gvardijan. Zlatko Dalić za vrijeme nogometnih utakmica hrvatske nogometne reprezentacije sa sobom stalno ima krunicu. U Međugorju, svjetski poznatom hodočasničkom središtu zbog tvrdnji vidjelaca da im se tamo ukazuje Gospa, Dalić je prošle godine istaknuo da je posvećenik katolik te da mu je vjera jako važna. 

Izbornik Zlatko Dalić često izjavljuje kako mu je vjera u Boga jako važna u životu i ostvarenju sportskih uspjeha te je pozvao mlade koji su se tamo okupili iz cijeloga svijeta ovoga tjedna da se ne boje javno svjedočiti svoju vjeru.

Izbornik Dalić je na putu od Livna do Međugroja prošao i kroz selo Podhum/ Foto: Selo Podhum

Dalić je i prošlog ljeta govorio u Međugorju o značenju Boge, vjera, obitelji u osobnom i profesionalnome životu.

Za sve u životu zahvaljuje Bogu

“Bez srama svugdje sam govorio da sam katolik, vjernik i da za sve što sam napravio u svom životu zahvaljujem dragom Bogu i svojoj obitelji. Ne bojte se svjedočiti vjeru”, rekao je Dalić.

Dodao je kako to posebno važno kada nastupe teški trenutci i zapreke koje se čine neprolaznim.

Vjera mu je, kaže, bila iznimno važna u ostvarenju sportskih uspjeha, kao i vođenju hrvatske nogometne reprezentacije s kojom je osvojio svjetsko srebro i broncu te drugo mjesto u Ligi nacija.

Pojasnio je i zašto uvijek nosi krunicu na utakmicu.

“Znači mi jako puno i uvijek je uz mene. U trenucima utakmice kada djelujem mirno, nije baš tako. Moram sačuvati mir koncentraciju. Kada je teško stavim ruku u džep i stisnem krunicu”, rekao je hrvatski nogometni izbornik.

Zahvalio se navijačima iz Hrvatske i BiH koji su nogometnoj vrsti “velika inspiracija i potpora”.

“Kada vidimo vaše emocije dobivamo snagu da još više dajemo za Hrvatsku”, rekao je.

Najavio je kako će i ove godine pješice hodočastiti iz rodnoga Livna u Međugorje u kojemu, kako je rekao, osjeća mir i duhovnu snagu.

Pozvao je mlade da slijede svoje snove te budu ustrajni, ponizni puni vjere kao bi ostvarili životne ciljeve.

“Moja poruka nemojte nikada odustati. Svaka prepreka se da riješiti. Morate vjerovati i imati ambiciju. Dragi Bog je uz nas”, poručio je.

Foto: Hina